Vásárban zaklatta a gyerekeket a marokkói migráns

A férfi idén év elején érkezett Spanyolországba, és vásárokon segített a gyerekeknek felszállni a játékokra. Több kislányt is zaklatott szexuálisan.

2024. 09. 24. 15:03
Members of the Spanish Red Cross and Spanish police officers assist migrants after a 'cayuco' boat with 63 people onboard arrived at La Restinga port on the Canary island of El Hierro, on September 10, 2024. A steep rise in the number of arrivals of migrants in Spain's Canary Islands from Africa has fuelled a fierce debate in the country over how to tackle illegal immigration. Over 22,000 migrants have landed in the Canary Islands so far this year, compared to just under 10,000 during the same time last year. (Photo by Antonio SEMPERE / AFP)
Migránsok érkeznek a spanyol partokhoz Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyerekeket zaklatott szexuálisan egy marokkói migráns Spanyolországban. 

A 35 éves férfi vásári dolgozóként segített fel- és leszállni a kiskorúaknak a játékokra, ekkor érintette meg az intim testrészeiket. 

A Pamplona megyei Huartéban fogta el a rendőrség, majd hétfőn az aoiz-i elsőfokú bíróság el is rendelte előzetes letartóztatását.

Úgy tudni, hogy 11 és 15 év közötti kiskorúakat molesztált, eddig kilenc főről tudnak a hatóságok, de még számítanak további bejelentésekre. A fiatal lányok szülei elmondták, hogy a férfi a huartei falunapon gyermekeik fenekét, mellét és lábát tapogatta, valamint előfordult, hogy nem engedte őket leszállni a játékról, így heccelődött velük. 

A bíróság egyrészt a szökés veszélye, másrészt a bűnismétlés lehetősége miatt rendelte el a férfi előzetes letartóztatását. A navarrai regionális hírlap úgy tudja, hogy a marokkói bevándorló nem rendelkezik spanyolországi lakcímmel és idén februárban érkezett az országba. Családjáról ugyanakkor semmilyen információt nem tudni, ahogyan spanyolországi helyzete sem tisztázott. A lap azt írja, hogy a nyomozás még tart, de információik szerint nincs hivatalos tartózkodási és munkavállalási engedélye, ugyanis mindössze egy útlevelet tudott felmutatni, spanyol iratokkal nem rendelkezik. 

A jelenleg érvényes spanyol törvények szerint a férfi kettőtől hat évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható az általa elkövetett bűncselekményért. 

Hétfő délután több száz ember gyűlt össze a Huarte központjában található San Juan téren, hogy elítéljék a helyi fiesztán történteket. A lakók olyan transzparensekkel tüntettek, amelyeken olyan feliratok szerepeltek, mint például 

Ha nem tudod, hogyan kell itt élni, ne gyere ide!, Le a szexista erőszakkal! és Aljas nyálcsorgató, nem látunk szívesen!

Borítókép: Migránsok érkeznek a spanyol partokhoz (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.