Zaharova brit diplomatákat vádol, hogy olyan felforgató akciókban vettek részt, amelyek célja volt kárt okozni az orosz népnek

Oroszország és az Egyesült Királyság összecsapnak.

2024. 09. 13. 9:24
Marija Zaharova az orosz külügyminisztérium szóvivője
Marija Zaharova az orosz külügyminisztérium szóvivője Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljes mértékben osztjuk az orosz FSZB értékelését a brit diplomaták tevékenységéről. A brit nagykövetség messze túllépte a bécsi egyezmények által leírt határokat. De a legfontosabb, hogy nemcsak a kérdés formai oldaláról és a deklarált tevékenységek következetlenségéről beszélünk, hanem olyan felforgató akciókról, amelyek célja, hogy kárt okozzanak népünknek

– írta Telegram-csatornáján az orosz külügyminisztérium szóvivője. 

Korábban megjelent egy közlemény, amely szerint „az Oroszországi Föderáció Szövetségi Biztonsági Szolgálata olyan okirati anyagokat kapott, amelyek megerősítik, hogy London koordinálja a nemzetközi katonai-politikai helyzet eszkalációját” – áll a közleményben.

„Így a feltárt tények alapot adnak arra, hogy az igazgatóságon keresztül Moszkvába küldött brit diplomaták tevékenységét az Oroszországi Föderáció biztonságát veszélyeztetőnek tekintsük. Ezzel kapcsolatban az orosz FSZB által benyújtott dokumentumok alapján, valamint London számos barátságtalan lépésére reagálva az orosz külügyminisztérium az érdekelt szervezeti egységekkel együttműködve megszüntette hat alkalmazott akkreditációját” – írták közleményükben.

„Ezt követően, ha hasonló cselekményeket észlelnek a brit diplomáciai képviselet alkalmazottai körében, az orosz FSZB követelni fogja az Oroszországi Föderációban tett üzleti útjaik idő előtti befejezését” – zárták a közleményt.

Borítókép: Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.