Alagúton szöktek meg rabok abból a börtönből, ahol a világ egyik legveszélyesebb gyilkosát is őrzik

Hat elítélt szökött meg a lipecki régió 2. számú börtönből. A rendőrséget, a RoszGvardiát és az FSZB-t riadóztatták, hogy minél gyorsabban elfogják a nagyon veszélyes bűnözőket – jelentette be Igor Artamonov kormányzó.

2024. 10. 26. 10:21
Illusztráció
Illusztráció Forrás: Engin Akyurt / https://www.pexels.com/hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Tudom, hogy ez a hír aggodalmat okozhat, de kérem, ne essenek pánikba. Külön kiemelném, hogy sok álhírre és hamis információra számítunk a szökést illetően. Az információs háború folytatódik, és az ukrán fegyveres erők nem mulasztják el a lehetőséget, hogy kihasználják ezt a helyzetet” – figyelmeztetett a regionális vezető.

Artamonov szerint jelenleg minden operatív szolgálat a szökött bűnözők elfogására koncentrál, a Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat, a Belügyminisztérium, a RoszGvardia és az FSZB közös munkacsoportja dolgozik az ügyön.

Emlékeztetőül: Alekszej Sersztobitov, a legveszélyesebb szervezett bűnözői csoport bérgyilkosa, ismertebb nevén Ljosa Szoldat ebben a börtönben tölti büntetését gyilkosságaiért. 2008-ban ítélték 23 évre. Korábban hírek láttak napvilágot arról, hogy a bérgyilkos próbál feltételes szabadlábra kerülni, mivel tanúvédelmi programban vett részt, de később kiderült, hogy kérelmét elutasíthatták. A Life.ru egy korábbi cikkében részletesen foglalkozott azzal, hogy milyen hírnevet szerzett a bűnöző.

A szökést követően fokozott biztonsági intézkedéseket vezettek be a régióban, és a hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy ha bármilyen információja van a szökött rabokról, azonnal értesítse a rendőrséget. A hatóságok hangsúlyozták, hogy a szökevények veszélyesek lehetnek, és a lakosságnak óvatosnak kell lennie. A menekülés körülményeit jelenleg vizsgálják, és a felelősöket felelősségre vonják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.