Amerikaiak segítik az oroszok győzelmét az orosz–ukrán háborúban

Amerikai gyártású áramköröket találtak egy 2023. augusztus 19-én Csernyihivbe csapódott orosz Iszkander rakéta maradványai között.

2024. 10. 05. 17:20
Iszkander-K
Iszkander-K Forrás: Képernyőkép – YouTube
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kijevi bűnügyi kutatóintézet szakértője Olekszandr Viszikan egy SN–99-es navigációs rendszert talált a rakéta maradványai között. Ezenkívül a rakétában négy nyugati gyártó alkatrészeit fedezték fel, köztük az agyat, ami a műholdakhoz kötötte a lövedéket, ezzel segítve a célba érését. A felháborodás amiatt alakult ki, hogy a vizsgálatok során azt állapították meg, az alkatrészt 2023 márciusában készítették, több mint egy évvel az orosz–ukrán háború kezdete után, valamint azt követően, hogy az Egyesült Államok megszorításokat vezetett be Oroszországgal szemben.

Amerikai gyártású áramköröket találtak egy orosz Iszkander rakéta maradványai között 

Az orosz Iszkander rakéta egyik darabjáról kiderült, hogy a texasi Austinban található Silicon Laboratories Inc.-nél készült. Az amerikai alkatrészek mellett német és kínai elemeket is találtak az orosz rakétában.

Borítókép: Iszkander–K (Forrás: Képernyőkép)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.