Atomfegyverekkel fenyegette meg a finanszírozóit Zelenszkij + videó

Az ukrán elnök először segítséget kért, majd megfenyegette a Nyugatot.

2024. 10. 17. 18:47
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök előbb segítséget kért, majd beintett a Nyugatnak
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök előbb segítséget kért, majd beintett a Nyugatnak Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök részt vett az uniós állam- és kormányfők csúcstalálkozóján Brüsszelben, ahol bemutatta a győzelmi tervét. Az ukrán államfő emellett még több segélyt, pénzt és fegyvert követelt az orosz–ukrán háború közepette. Ezt követően pedig Zelenszkij komoly ultimátumot adott a Nyugatnak

Világossá tette, hogy országa hogyan kívánja megvédeni magát Oroszországtól a jövőben: vagy a NATO gyorsan felveszi országát a szövetségébe, vagy Ukrajna ismét atomhatalom lesz – írja a Bild című német napilap.

Emlékezetes, Volodimir Zelenszkij néhány hete Donald Trump volt amerikai elnökkel találkozott, ahol kijelentette:

Ukrajnának vagy lesznek atomfegyverei, vagy valamilyen szövetséget kell majd kötnünk. A NATO-n kívül ma nicsenek hatékony szövetségeseink.

Zelenszkij azzal érvelt, hogy Ukrajna az egyetlen olyan korábbi atomhatalom, amely lemondott a nukleáris fegyvereiről, most pedig háborúba kényszerült. Nem az ukrán elnök az egyetlen, aki atomfegyverekkel fenyegetőzik az orosz–ukrán háborúban. Korábban egy ukrán tisztviselő a Bildnek arról beszélt, hogy a

 Nyugatnak nem szabad elhinnie, hogy Ukrajna elfogadna egy második orosz támadást Kijev ellen. Előtte újraépítené nukleáris arzenálját.

Mint ismert, Ukrajna 2001-ben mondott le utolsó atomfegyveréről.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök előbb segítséget kért, majd beintett a Nyugatnak (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.