Az iráni parlament zárt ajtók mögött ülésezik a szombati izraeli légitámadást követően

Egy nappal azután, hogy Izrael légicsapásokat mért kulcsfontosságú iráni célpontokra, az iráni parlament vasárnap zárt ajtók mögött ülésezett, hogy megvitassa a válaszlépéseket.

Forrás: MTI2024. 10. 27. 10:51
Iráni parlament
Iráni parlament Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tanácskozáson Baker Kalibaf parlamenti elnök, az Iszlám Forradalmi Gárda egykori tábornoka elnökölt az iráni médiajelentések szerint.

Izrael szombaton indított támadást Irán ellen azt közölve, hogy a rakéták gyártására használt létesítményeket, valamint föld-levegő rakéták bázisait vette célba. Az iráni állami média arról számolt be, hogy a csapásokban négy katona vesztette életét.

Az IRNA állami hírügynökség szerint Kalibaf kijelentette, hogy az izraeli támadásra biztos az iráni katonai válasz, bár azt „passzívnak” minősítette, és mértékét sem árulta el.

Kalibaf az ENSZ alapokmánya szerinti önvédelem jogára hivatkozott. Ugyanakkor hangsúlyozta a libanoni és gázai övezeti tűzszünet megteremtésének szükségességét.

Borítókép: Iráni parlament (fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.