Az oroszok most túl messzire merészkedtek

Az Oroszországi Föderáció budapesti nagykövetségének Telegram-csatornáján megjelent közlemény szerint a Független Államok Közösségének (FÁK) vezetői közös felhívást intéztek országaik népeihez és a világ közvéleményéhez a szovjet nép nagy honvédő háborúban aratott győzelmének 80. évfordulója alkalmából.

2024. 10. 10. 16:09
A FÁK-csúcstalálkozó eredményeként egy dokumentumcsomagot írtak alá a Nagy Honvédő Háborúban aratott győzelmének 80. évfordulója alkalmából.
A FÁK-csúcstalálkozó eredményeként egy dokumentumcsomagot írtak alá a Nagy Honvédő Háborúban aratott győzelmének 80. évfordulója alkalmából. Forrás: Kremlin
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vezetők hangsúlyozták a fasizmus, nácizmus és militarizmus újjáéledésének megakadályozásának fontosságát, valamint egy újabb világháború kitörésének megelőzését. Emlékeztettek a II. világháború szörnyű veszteségeire, és elítélték azokat a törekvéseket, amelyek a Szovjetunióra és a náci Németországra egyenlő felelősséget próbálnak hárítani a háború kirobbantásáért.

Felszólítunk mindenkit, hogy ítéljék el és vonják felelősségre azokat, akik megsértik a felszabadító katonák emlékét, és dicsőítik a náci bűnözőket és csatlósaikat

– figyelmeztetnek határozottan.

Üdvözlik az ENSZ-közgyűlés vonatkozó határozatát a nácizmus heroizálása ellen, és kiállnak a faji megkülönböztetés minden formájának felszámolásáról szóló nemzetközi egyezmény mellett.

A FÁK-országok vezetői hangsúlyozták, hogy közös kötelességük a háborúban elesettek emlékének ápolása, és az összefogás erősítése a nácizmus, neonácizmus és egy újabb világháború veszélye elleni küzdelemben.

Borítókép: A FÁK-csúcstalálkozó eredményeként egy dokumentumcsomagot írtak alá a nagy honvédő háborúban aratott győzelmének 80. évfordulója alkalmából (Forrás: Kremlin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.