Az Egyesült Államok megerősíti katonai jelenlétét a Közel-Keleten Izrael érdekében

Lloyd J. Austin, az Egyesült Államok védelmi minisztere telefonon egyeztetett Yoav Gallant izraeli védelmi miniszterrel, hogy információkat kapjon az Izraeli Védelmi Erők (IDF) iráni katonai célpontok ellen irányuló támadásáról. Az Egyesült Államok megerősítette elkötelezettségét Izrael támogatása iránt.

2024. 10. 26. 10:30
Lloyd J. Austin, az Egyesült Államok védelmi minisztere
Lloyd J. Austin, az Egyesült Államok védelmi minisztere Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pentagon sajtótitkára, Pat Ryder vezérőrnagy közölte, hogy Austin védelmi miniszter a közelmúltban kapcsolatba lépett Gallanttal, így értesült az IDF akcióiról. 

Austin hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok határozottan támogatja Izrael biztonságát, és kiemelte Izrael önvédelemhez való jogát.

A védelmi miniszter kiemelte az Egyesült Államok katonai jelenlétének megerősítését, annak érdekében hogy megvédje az amerikai állampolgárokat, Izraelt és a régió partnerállamait a fenyegetésekkel szemben, amelyeket Irán és az általa támogatott terrorista szervezetek jelentenek. Emellett hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok elkötelezett, hogy megakadályozza az eszkalációt

és a konfliktus kiterjedését a térségben.

A telefonbeszélgetés világosan jelzi, hogy az Egyesült Államok nem csupán diplomáciai szinten, hanem katonai támogatással is kiáll Izrael mellett a fokozódó feszültségek idején, tovább erősítve a két ország közötti szövetséget a jövőbeli konfliktusok tekintetében.

Borítókép: Lloyd J. Austin, az Egyesült Államok védelmi minisztere (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.