Becsület érdeméremmel kitüntetett hősök állnak Trump mellé az elnökválasztáson

Több mint egy tucatnyi Becsület érdeméremmel kitüntetett veterán foglalt állást Donald Trump volt elnök mellett a közelgő 2024-es elnökválasztási küzdelemben. Ezek az érdemrendek az Egyesült Államok legmagasabb katonai kitüntetései, és azok kapják, akik kiemelkedő hősiességről tettek tanúbizonyságot éles harci helyzetben. Az aláírók között Afganisztánban, Irakban és Vietnámban szolgált veteránok is vannak.

2024. 10. 14. 11:29
Donald Trump ellátogat az arlingtoni temetőbe, hogy lerója tiszteletét az afganisztáni evakuálás során meghalt 13 katonatiszt előtt.
Donald Trump ellátogat az arlingtoni temetőbe, hogy lerója tiszteletét az afganisztáni evakuálás során meghalt 13 katonatiszt előtt. Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mi, a Becsület érdemérem kitüntetettjei, akik ezen nagyszerű nemzet háborúiban szolgáltunk, támogatjuk Donald J. Trumpot az Egyesült Államok elnökjelöltjeként” – írták közös nyilatkozatukban. Ezzel a lépéssel hangsúlyozzák politikai és katonai elkötelezettségüket Trump elnöki programja mellett, amely számukra az erős vezetést és a nemzet érdekében hozott áldozatot jelenti.

A nyilatkozatukban kiemelik, hogy az amerikai állampolgárság számukra kivételes privilégium, és a patriotizmus egy erős nemzet alapja. „Hisszük, hogy a hazafiság ereje erősíti a nemzetet, és hisszük, hogy a fegyveres erőkben szolgáló férfiak és nők áldozatai segítenek fenntartani Amerika szabadságát” – hangsúlyozták.

A kitüntetettek továbbá az intézmények integritásának megőrzése mellett tették le a voksukat, ami véleményük szerint szükséges a közbizalom megőrzéséhez. Úgy vélik, elengedhetetlen a törvények és az Egyesült Államok alkotmányának védelme mellett kiállni, valamint fontosnak tartják, hogy az amerikai veteránokat tisztelettel kezelje a nemzet.

A nyilatkozatuk azonban nem csupán támogató üzeneteket tartalmaz. Kritikus véleményüket fejezték ki Tim Walzcal, Minnesota kormányzójával szemben, aki Kamala Harris jelenlegi alelnökkel együtt indul. Walz korábbi katonai szolgálatával kapcsolatban felmerült a „lopott becsület” vádja, miszerint a szolgálati időszakát megrövidítette, és nem teljesítette a szükséges kiképzést sem.

A Becsület érdeméremmel (Medal of Honor) kitüntetettek végül optimista üzenettel zárták: „Hisszük, hogy az Egyesült Államok a valaha elképzelt legnagyobb nemzet. Hisszük, hogy minden amerikainak felajánlhatjuk életünket, vagyonunkat és szent becsületünket.” Ennek jegyében továbbra is kitartanak Trump támogatása mint az amerikai értékek védelmezője és képviselője mellett.

 

Borítókép: Donald Trump ellátogat az arlingtoni temetőbe, hogy lerója tiszteletét az afganisztáni evakuálás során meghalt 13 katonatiszt előtt (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.