Borzalmas videón a diákokat szállító busz halálos balesete

A buszon a szuezi kormányzóságban található Galala Egyetem diákjai utaztak éppen hazafelé.

2024. 10. 14. 21:57
Brutális baleset történt Egyiptomban, rengeteg mentő érkezett a helyszínre
Brutális baleset történt Egyiptomban, rengeteg mentő érkezett a helyszínre Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyetemi diákokat szállító busz szenvedett balesetet Egyiptom északkeleti részén; tizenketten meghaltak és 33-an megsebesültek a járművön utazók közül – közölte hétfőn este a kairói egészségügyi minisztérium.

A tárca szerint a buszon a szuezi kormányzóságban található Galala Egyetem diákjai utaztak éppen hazafelé a Kairót a Vörös-tenger partján található településekkel összekötő autópályán, amikor a baleset bekövetkezett. A felborult buszhoz 28 mentő érkezett ki. A tájékoztatás szerint a sérülteket a szuezi egészségügyi központba szállították, bár állapotukról nem közöltek további információt. A Szada al-Balad kormánypárti hírportál szerint a buszsofőr gyorsan hajtott és elvesztette uralmát a jármű felett. Egyiptomban évente több ezren vesztik életüket közúti balesetekben, amelyek többnyire gyorshajtásra, az utak rossz állapotára és a közlekedési szabályok be nem tartására vezethetők vissza.

Borítókép: Brutális baleset történt Egyiptomban, rengeteg mentő érkezett a helyszínre (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.