Orbán Viktor állta a sarat és meg is nyerte a mai vitát

A balliberális oldal jól felkészült, de a tervük nem jött össze – írta gyorselemzésében a politológus.

2024. 10. 09. 13:23
Európai Parlament
Orbán Viktor
Orbán Viktor az Európai Parlamentben Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Deák Dániel az EP-vita után közösségi oldalán tett közzé gyorselemzést. „A mai vitára az Európai Parlamentben a teljes balliberális oldal jól felkészült, azt remélték, hogy majd megalázzák Orbán Viktort, aki csendben hazakullog. A külföldi társaikhoz csatlakozva Dobrev Klára és Magyar Péter is Magyarország ellen hergelt az Európai Parlamentben” – írta a politológus, és kiemelte: 

A tervük azonban nem jött össze. Orbán Viktort nem olyan fából faragták, aki megfutamodik. Állta a sarat és nyert is a mai vita során, megerősödve jött ki belőle. 

A szakértő kifejtette, Orbán Viktor először egy átfogó előadást tartott Európa helyzetéről és megoldási javaslatokat kínált. 

Majd frappánsan reagált a balliberális képviselők állításaira, és alaposan helyre tette őket. Köztük Magyar Pétert is, aki Orbán Viktor mellett meglehetősen gyengének bizonyult, a szónoki képességei is fényévekkel le van maradva a miniszterelnökétől. 

Deák Dániel azt is kiemelte:

Ami talán a legfontosabb és tökéletesen összefoglalja a látottakat: míg Orbán Viktor Magyarországért és Európáért beszélt, addig Dobrev Klára és Magyar Péter Magyarország ellen.

Borítókép: Orbán Viktor az Európai Parlamentben (Fotó: Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.