Deutsch Tamás: Az EP Jogi Bizottságnak mielőbb az EP elé kell vinni Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztését

Már az Európai Parlament Jogi Bizottsága előtt Magyar Péter mentelmi ügye.

2024. 10. 10. 15:21
Deutsch Tamás
Deutsch Tamás Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Magyar Péter a mentelmi joga mögé bújva akarja elkerülni az általa elkövetett köztörvényes bűncselekmény miatti felelősségre vonást” – írta közösségi oldalán Deutsch Tamás. A Fidesz EP-képviselője hozzátette, hogy 

a Tisza párt elnöke minden rendelkezésére álló eszközzel azon dolgozik, hogy az EP-ben a lehető legtovább elhúzódjon a mentelmi ügyének tárgyalása és elüljenek a bűncselekmény elkövetéséhez vezető diszkóbotrányának hullámai.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Roberta Metsola, az Európai Parlament (EP) elnöke csütörtökön jelentette be, hogy megérkezett a legfőbb ügyész indítványa, amelyben Magyar Péter mentelmi jogának lopás bűncselekménye miatti felfüggesztését kéri. 

Deutsch Tamás ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott:

Meggyőződésünk szerint most az illetékes Jogi Bizottságnak mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy az Európai Parlament Eljárási Szabályzata rendelkezéseinek megfelelő, szokásos eljárásban Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztéséről mihamarabb dönthessen a plenáris ülés, ezzel pedig elhárulhasson a technikai akadálya annak, hogy Magyar Pétert az általa elkövetett köztörvényes bűncselekményért felelősségre lehessen vonni.

Mint kiemelte,

A törvények mindenkire vonatkoznak, még Magyar Péterre is.

Borítókép: Deutsch Tamás (Fotó: Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.