Ennyi volt, felbomlik a nagykoalíció a szomszédunkban

Nicolae Ciuca összerúgta a port a Szociáldemokrata Párttal.

Forrás: MTI2024. 10. 07. 21:02
 Nicolae Ciuca, a jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke
Nicolae Ciuca, a jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmi visszaéléssel vádolta meg a Marcel Ciolacu román miniszterelnök által vezetett Szociáldemokrata Pártot (PSD) és bejelentette a bukaresti nagykoalíció felbontását hétfőn Nicolae Ciuca, a jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.

Ciuca szerint a román demokráciát kérdőjelezi meg, hogy a kilenc tagból álló alkotmánybíróság öt bírája, akik közül ötöt a PSD jelölt, szavazattöbbséggel kizárta az elnökválasztásból szombaton Diana Sosoaca EP-képviselőt.

A PNL elnöke szerint a visszaélés és az állampárti viselkedés a szociáldemokraták DNS-ében van. Hozzátette: a PNL a választásokig a kormányban marad, hogy a további visszaéléseket megakadályozza, de a PSD–PNL-koalíció közös útja véget ért.

Borítókép: Nicolae Ciuca, a jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.