Erős földrengés rázta meg Törökország keleti részét és Szíriát

Egy nagyjából 6-os erősségű földrengés rázta meg Törökország keleti részét és Szíria egyes területeit szerdán. Bár eddig nem érkeztek jelentések komoly károkról vagy áldozatokról, a földrengés pánikot keltett a lakosság körében, különösen Malatya városában és a környező tartományokban.

2024. 10. 16. 11:45
Illusztráció
Illusztráció Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán reggel egy erős, 6,1-es magnitúdójú földrengés rázta meg Törökország keleti részét és Szíriát. A török katasztrófavédelmi hivatal (AFAD) szerint a földrengés epicentruma Malatya tartomány Kale községében volt, 47 kilométerre Malatya városától, ahol több mint 440 ezer ember él.

A rengés helyi idő szerint 10.46-kor történt, és 

az érintett területeken pánikot okozott, különösen Malatyában, Elazigban és Diyarbakirban.

Az emberek az utcákra menekültek. A török belügyminiszter, Ali Yerlikaya elmondta, hogy az AFAD szakemberei már elkezdték felmérni az esemény következményeit. Az első jelentések szerint károkról vagy sérültekről egyelőre nem érkezett információ.

Szíriában is érezték a földrengést, különösen Hasakah, Deir Al Zor és Aleppó tartományokban.

A földrengés epicentruma 9 kilométer mélyen volt a föld alatt, ami a rengés erejét tovább növelte. A helyi hatóságok továbbra is vizsgálják a földrengés esetleges következményeit, miközben a lakosok visszatérnek otthonaikba.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.