Európa iszlamizálódására figyelmeztettek hackerek

Az Egyesült Királyságban hackerek 19 nagy vasútállomást céloztak meg. A nyilvános wi-fi hálózatot támadták, hogy a felhasználóknak olyan üzenetet jelenítsenek meg, amely terrortámadásokra és „Európa iszlamizálódására” figyelmeztet.

Forrás: V4NA2024. 10. 01. 5:15
Manchester Piccadilly Station
A passenger speaks to a commuter at the Manchester Piccadilly train station  in Manchester, England on 6 May 2019.  Northern Railway has launched  a campaign which the customer can buy 2 tokens from the British newspaper which they can redeem for 10 pounds unlimited day or 17.50 pounds over weekend.This campaign is for tourists to explore North of England further.
 (Photo by Giannis Alexopoulos/NurPhoto) (Photo by Giannis Alexopoulos / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Network Rail megerősítette, hogy a kibertámadás olyan állomásokat érintett, mint a londoni Euston, a manchesteri Piccadilly, a liverpooli Lime Street, a birminghami New Street, az edinburgh-i Waverley és a glasgow-i Central, hívta fel rá a figyelmet a V4NA nemzetközi hírügynökség. 

Aki megpróbált kapcsolódni a wi-fi-re, egy olyan üzenettel találkozott, amely így kezdődött: „Szeretünk téged, Európa”, majd azzal folytatódott:

Európa iszlamizálódása már folyamatban van, és napról napra rosszabb lesz.

A hackerek ezután egy leírást adtak arról, mi történt a Manchester Arénában történt robbantás során.

A terrortámadás, amely egy Ariana Grande-koncert alatt történt 2017. májusában, 22 embert ölt meg, és több mint ezret sebesített meg, köztük sok gyermeket.

A támadásért felelős dzsihadistát, Salman Abedit a brit királyi haditengerészet menekültként mentette ki Líbiából – emlékeztet a Modernity hírportál. 

A hackerek üzenete a támadás néhány áldozatának fényképét is tartalmazta.

A Telent, a Network Rail számára wi-fit biztosító harmadik fél szóvivője megerősítette, hogy „biztonsági incidenst” vizsgálnak. „Úgy értesültünk, hogy a Brit Közlekedési Rendőrség jelenleg is vizsgálja ezt az incidenst, így ebben a szakaszban nem lenne helyénvaló további kommentárokat fűzni hozzá” – áll a vállalat közleményében.

Borítókép: Illusztráció. A manchesteri Piccadilly állomás (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.