Harmadszor is Trump életére törhettek, fegyveres férfit kapcsoltak le a rendőrök

Egy újabb Donald Trump elleni merényletet akadályozhattak meg az amerikai hatóságok, miután letartóztatak egy 49 éves férfit a republikánus elnökjelölt gyűlésének közelében.

2024. 10. 14. 0:16
TRUMP, Donald
Coachella, 2024. október 13. Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus párti elnökjelölt a Kalifornia állambeli Coachellában tartott kampánygyûlésén. Fotó: MTI/EPA/Allison Dinner
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helyi idő szerint szombaton délután 5 óra körül tartóztatták le azt a férfit a rendőrök, akinél több lőfegyver is volt.

A fekete terepjáróban a Trump Coachella-völgyben tartott gyűlésére igyekvő 49 esztendős Vem Miller igyekezett a rendezvény helyszínére, amikor a rendőrök ártalmatlanították.

Millernél egy illegálisan tartott, csőre töltött vadászpuskát, illetve egy pisztolyt, valamint nagy kapacitású tárat is találtak, miután alaposan átkutatták a járművét. 

A férfit a John J. Benoit fogolytáborban helyezték el – tudósított a Fox news, amely hozzátette, az incidens egyáltalán nem befolyásolta a választási gyűlés lebonyolítását.

Harmadszor akarták megölni

Mint ismert, először a pennsylvaniai Butler közelében akarták meggyilkolni Trumpot, akkor a fülét el is találták, csak millimétereken múlott a volt elnök élete, viszont egy 50 esztendős önkéntes tűzoltót halálosan megsebesítettek a golyók.

Másodszor Trump floridai golfklubjánál, West Palm Beachen tervezte őt megölni szeptember 15-én egy bizonyos Ryan Wesley Routh.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.