Hazudott az FBI, bebizonyosodott Trump igaza

Donald Trump volt amerikai elnöknek, a Republikánus Párt elnökjelöltjének igaza volt, amikor az erőszakos bűncselekmények növekedésére hívta fel a figyelmet az elnökjelölti vita során.

2024. 10. 19. 7:36
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje Fotó: Getty Images via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár az ABC hírtelevízió műsorvezetője, David Muir az elnökjelöltek televíziós vitáján az FBI által közölt adatokra hivatkozva kijavította Donald Trumpot, amikor erőszakos bűncselekmények növekedésére hívta fel a figyelmet, kiderült, hogy a volt elnöknek nagyon is igaza volt.

Az FBI ugyanis időközben csendben korrigálta a vonatkozó adatokat, és így kiderült, hogy a 2022-es évre jelentett 2,1 százalékos csökkenés valójában 4,5 százalékos növekedés volt – szúrta ki a Fox News amerikai televíziós hálózat.

A bűnügyi adatok elemzésére szakosodott Sean Kennedy néhány hete arra hívta fel a figyelmet, hogy az FBI által közölt adatokat átnézve több tucat olyan várost talált, ahol a gyilkossági számok 20 százalékkal tértek el attól, amit a város maga jelentett.

A demokrata jelölt nyilvánvalóan erős hátszelet kapott az ABC televíziós csatorna műsorvezetőitől, de ez várható volt, ugyanis a médium ismerten republikánus- és Trump-ellenes – mutatott rá lapunknak Magyarics Tamás, az ELTE professor emeritusa a vita után. Az ABC műsorvezetői igyekeztek kedvező pályát biztosítani Harrisnak, és jóval kevesebb alkalommal kérdeztek vissza vagy pontosítottak adatot, mint Donald Trump esetében – emelte ki a szakértő.
Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje (Fotó: Getty Images via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.