Hihetetlen dolgot követel Donald Trump merénylője

Elmozdítanák az ügyben eljáró bírót a Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt életére törő Ryan Routh ügyvédei. A bírónő ellen az a kifogásuk, hogy a volt elnök nevezte ki.

2024. 10. 19. 8:41
A Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt elleni merényletkísérlettel gyanúsított Ryan Routh
A Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt elleni merényletkísérlettel gyanúsított Ryan Routh Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beadványt nyújtottak be a bírósághoz a Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt elleni merényletkísérlettel gyanúsított Ryan Routh ügyvédei – számol be róla a Breitbart amerikai hírportál. A férfi jogi képviselői azt szeretnék elérni, hogy Aileen Cannon floridai kerületi bíró lépjen vissza az ügytől.

Bár nem kételkednek a bírónő pártatlanságában, fontosnak tartják a részrehajlás látszatának elkerülését is. Azzal érvelnek, hogy Cannon bírónőt Trump nevezte ki annak idején – áll a dokumentumban.

A beadvány megemlíti, hogy Cannon volt az, aki júliusban elutasította a Trump elleni dokumentumkezelési ügyet, illetve hogy a volt elnök többször is dicsérte a bírót kampánykörútja során. Az ügyvédek aggodalmukat fejezték ki azzal kapcsolatban is, hogy Trump esetleges újraválasztása esetén magasabb bírói pozícióba nevezhetné ki Cannont.

Az ügyészség korábban a tárgyalás bizonytalan időre történő elhalasztását kérte az ügy bonyolultsága és a bizonyítékok mennyisége miatt.

Mint arról beszámoltunk, Routh-t szeptember 15-én tartóztatták le, miután a Donald Trump biztonságáért felelős egyik titkosügynök egy fegyver csövére figyelt fel a golfpálya kerítése mellett, ahol a volt elnök épp golfozott. A férfi elmenekült a helyszínről, azonban hamarosan elfogták.

Az eljárás során kiderült, hogy az 58 éves Routh Ukrajna lelkes támogatója volt, közösségimédia-posztjai szerint akár az életét is hajlandó lett volna feláldozni a háborúban álló országért. Az orosz invázió után el is utazott Kijevbe, és katonákat igyekezett toborozni az ukrán haderő számára.
Borítókép: A Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt elleni merényletkísérlettel gyanúsított Ryan Routh (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.