Így akarhatják elcsalni a választást a demokraták

Kalifornia vezetése törvénnyel utasítja el, hogy a választóknak kötelezően igazolniuk kelljen magukat a voksoláskor. A konzervatívok szerint ez erősen megkérdőjelezi a elnökválasztás tisztaságát. Úgy tűnik, hogy a demokraták alól kicsúszik a talaj, ahogy tovább rontják az állam választási rendszerének integritását.

2024. 10. 02. 5:15
A demokraták mindent megtesznek azért, hogy Kamala Harris legyen a következő elnök
A demokraták mindent megtesznek azért, hogy Kamala Harris legyen a következő elnök Fotó: Getty Images via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kalifornia, a demokraták egyik legstabilabb fellegvára, immár tizenhárom másik demokrata vezetésű állammal együtt nem igényel semmilyen személyazonosítást a közelgő elnökválasztások során. Gavin Newsom kormányzó most törvénnyel tiltotta meg, hogy az államban arra kötelezzék az embereket, hogy igazolják magukat a voksoláskor – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A Huntington Beach-i konzervatív közösség, az államban élők között az egyik utolsó konzervatív hang, igyekezett elérni, hogy megköveteljék a személyi igazolvány bemutatását, így biztosítva a választások tisztaságát.

A kritikusok szerint a demokraták politikája nemcsak hogy gondatlan, de egyenesen veszélyes is, mivel megnyitja az utat az esetleges csalások és visszaélések előtt.

A republikánusok és más konzervatívok szerint a szigorúbb azonosítási követelmények elengedhetetlenek a választási folyamatok hitelességének megőrzéséhez. Ezek az intézkedések biztosítanák, hogy csak azok szavazzanak, akik jogosultak, és megelőzne minden olyan kísérletet, amely az amerikai demokrácia alapelveinek megsértésére irányul.

Választási csalástól tartanak az emberek

Miközben Kalifornia várhatóan támogatja a demokratákat és Kamala Harris elnökségét a választás során, a törvények lazítása és az esetleges visszaélések lehetősége komoly kérdéseket vet fel az egész nemzet számára. A republikánusok nagy figyelmet szentelnek a választási folyamatok és azok eredményeinek legitimitásának biztosítására.

Egy nemrégiben készült felmérés érdekes fényt vet az amerikaiak választásokkal kapcsolatos aggodalmaira. Az Ipsos közvélemény-kutató cég adatai szerint a megkérdezettek 51 százaléka fejezte ki aggodalmát azzal kapcsolatban, hogy rengetegen illegálisan adják le a szavaztukat a közelgő elnökválasztáson. A választópolgárok szerint ugyanis a szigorú ellenőrzés hiánya lehetővé teszi, hogy nem amerikai állampolgárok is voksolhatnak. Ez vélhetően Kamala Harris demokrata elnökjelöltnek és párttársainak kedvezhet, mivel a Biden–Harris-adminisztráció kardoskodik a bevándorlás mellett.

A Pew Kutatóközpont 2022-es becslése szerint az Egyesült Államokban élő illegális migránsok száma eléri a 11 milliót, bár egyes intézetek ezt a számot jóval magasabbra becsülik.

A felmérés rávilágított arra is, hogy a megkérdezettek 54 százaléka támogatja az illegális migránsok tömeges kitoloncolását. Emellett 44 százalékuk úgy véli, hogy Donald Trump volt elnök hatékonyabban tudná kezelni az ország bevándorlási problémáit, mint a jelenlegi alelnök, Kamala Harris, akiben csupán 34 százalék bízik ezen a téren.

Külön feszültséget okozhat a novemberi voksoláson, hogy a médiából származó jelentések arra figyelmeztetik az amerikaiakat, ne számítsanak gyors eredményekre. Emlékezetes, 2020-ban a választási eredményeket csak négy nappal a voksolás után állapították meg.

A felmérések alapján úgy tűnik, hogy Donald Trumpnak nagyobb esélye van a győzelemre, mint Kamala Harrisnek, különösen a bevándorlási politika terén mutatott népszerűségi előnyét tekintve. 

Borítókép: A demokraták mindent megtesznek azért, hogy Kamala Harris legyen a következő elnök (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.