Így reagált Donald Trump arra, hogy Irán megtámadta Izraelt

Lángokban áll a világ a volt elnök szerint.

2024. 10. 01. 21:10
Donald Trump volt amerikai elnök, a republikánusok elnökjelöltje
Donald Trump volt amerikai elnök, a republikánusok elnökjelöltje Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lángokban áll a világ, ezt írta egy bejegyzésben a közösségi oldalán Donald Trump volt amerikai elnök, a republikánusok elnökjelöltje. Arra reagált, hogy fegyveresek járókelőkre nyitottak tüzet kedden Tel-Aviv Jaffa kerületében, az izraeli rendőrség első hivatalos közlései szerint a feltételezett terrortámadásban négyen életüket vesztették és heten megsebesültek. Donald Trump azt is kiemelte, hogy az elnöksége alatt nem volt háború a Közel-Keleten. Megismételte azt is, hogy a Hamász palesztin terrorszervezet október 7-i terrortámadása nem történt volna meg, ha ő ült volna a Fehér Házban.

Donald Trump arra is reagált, hogy a tel-avivi lövöldözéssel nagyjából egyidőben Irán több száz ballisztikus rakétát lőtt ki Izraelre, ami miatt az embereket óvóhelyekre küldték. Az iráni Forradalmi Gárda az állami televízióban közölte, hogy több tucat rakétát indítottak Izrael felé megtorlásul Abbász Nilforusán, az iráni Forradalmi Gárda helyettes parancsnoka, Haszan Naszrallah Hezbollah-vezető és Iszmail Haníje Hamász-vezető meggyilkolása miatt.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök, a republikánusok elnökjelöltje (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.