Itt van Kína üzenete az Egyesült Államokkal való együttműködésről

Hszi Csin-ping: Kína hajlandó az Egyesült Államok partnere és barátja lenni. Ez nemcsak a két ország, hanem a világ javát is szolgálja.

Forrás: MTI2024. 10. 16. 10:33
Hszi Csin-ping kínai elnök
Hszi Csin-ping kínai elnök Fotó: The Yomiuri Shimbun via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hszi Csin-ping kínai elnök szerint a Kína és az Egyesült Államok közötti sikeres partnerség és barátság lehetőséget jelent a két ország számára, hogy egymás fejlődését ne akadályozzák, hanem elősegítsék – jelentette a kínai állami média.

Kína hajlandó az Egyesült Államok partnere és barátja lenni. Ez nemcsak a két ország, hanem a világ javát is szolgálja

– idézte Hszit a CCTV kínai állami televízió. A jelentés szerint Hszi az amerikai–kínai kapcsolatok nemzeti bizottságának (NCUSCR) éves gálavacsorájára küldött üzenetében fogalmazott így, amelyben a kínai elnök nagyra értékelte a bizottság töretlen erőfeszítéseit a két ország közötti kapcsolatok és együttműködések előmozdítására. Hszi rámutatott, hogy a kínai–amerikai kapcsolatok a világ legfontosabb kétoldalú kapcsolatai közé tartoznak, amelyek kihatnak az emberiség jövőjére és sorsára – olvasható levelében.

Kína mindig is a kölcsönös tisztelet, a békés egymás mellett élés és a mindenki számára előnyös együttműködés elve szerint kezelte a kínai–amerikai kapcsolatokat, és mindig úgy vélte, hogy Kína és az Egyesült Államok sikere egymás számára is lehetőséget jelent

– fogalmazott, hozzátéve, hogy szerinte a két országnak inkább egymás fejlődését kell ösztönöznie, mintsem akadályoznia. A kínai elnök azt is elmondta, hogy a nyitás a kínai modernizáció egyik meghatározó jellemzője, és Kína csak egyre szélesebbre fogja nyitni kapuit a külvilág felé. Emellett fokozni fogja intézményi nyitottságát, és folytatja az első osztályú nemzetközi üzleti környezet kiépítését, kihasználva hatalmas piaci és belső keresleti potenciáljának előnyeit több lehetőséget teremtene a kínai–amerikai együttműködés számára.

Borítókép: Hszi Csin-ping kínai elnök (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.