Migráns gyújtogatott Németországban, a rendőrség meglőtte + videó

Lövések dördültek el Krefeld főpályaudvaránál, egy mozi közelében. Az incidens során egy személy megsérült, és jelenleg orvosi kezelés alatt áll.

2024. 10. 11. 7:01
Fehér védőruhás rendőrök dolgoznak a mozi előtt. A rendőrség lelőtt egy gyanúsítottat a krefeldi főpályaudvar egyik nagy mozijának előterében (Fotó: AFP)
Fehér védőruhás rendőrök dolgoznak a mozi előtt. A rendőrség lelőtt egy gyanúsítottat a krefeldi főpályaudvar egyik nagy mozijának előterében (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb dráma Németországban. A krefeldi főpályaudvarnál lévő mozi környékén a rendőrség lövéseket adott le. Egy személyt megsebesítettek, aki jelenleg orvosi ellátás alatt áll.

A rendőrség csütörtökön 19:50-kor értesült az esetről, amikor bejelentés érkezett három különböző tűzről Krefeld Cracau kerületében. Egy férfi gyújtópalackokat dobott az állami foglalkoztatási ügynökségre és egy autóra, illetve állítólag egy lakásban is tüzet okozott. A tüzek következtében személyi sérülés nem történt.

A rendőrök a gyanúsítottat a mozinál fogták el. Az elkövetőt az épület előcsarnokában meglőtték.

A lövések következtében megsérült gyanúsított orvosi ellátásban részesül. Az ügyet pedig átvette az esseni rendőrség. A hatóságok szerint egyedül cselekvő elkövetőről van szó, de a motivációja még nem ismert. A rendőrség úgy véli, hogy a lakosság nincs veszélyben.

Az első vizsgálatok szerint a tettes egy 38 éves, iraki állampolgársággal rendelkező krefeldi férfi.

A rendőrség szigorú zárlatot rendelt el a helyszínen, és az estébe nyúlóan számos egyenruhás biztosította a mozi környékét a főpályaudvarnál, amit azonban nem zártak le.

A rendőrség cáfolta, hogy az eset ámokfutás lett volna, bár korábbi médiabeszámolókban ilyen feltételezések is megjelentek.

 

Borítókép: Fehér védőruhás rendőrök dolgoznak a mozi előtt. A rendőrség lelőtt egy gyanúsítottat a krefeldi főpályaudvar egyik nagy mozijának előterében (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.