Orosz hadihajók titokban érkeztek Dél-Afrikába

A Neustrashimy orosz fregatt a dél-afrikai Simon’s Town haditengerészeti bázisára érkezett, ami komoly közéleti vitát váltott ki Dél-Afrikában.

2024. 10. 05. 19:08
Fotó: SAVITSKY Vadim Forrás: Wikipédia
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz Neustrashimy fregatt megérkezett Dél-Afrikába, hogy részt vegyen a SA Navy Festivalon, amelyet az ország fő haditengerészeti bázisán, Simon’s Townban rendeztek meg az Atlanti-óceán partján. A hírt a moszkvai TASS hírügynökségnek a Fokvárosi Orosz Konzulátus szóvivője megerősítette.

A Neustrashimy fregatt fedélzetén az orosz haditengerészet matrózai.
A Neustrashimy fregatt fedélzetén az orosz haditengerészet matrózai. Fotó: AFP

„A Neustrashimy hadihajó Dél-Afrikába érkezett, hogy részt vegyen a SA Navy Festivalon”, magyarázta a diplomata. Elmondása szerint az orosz fregatt részt vett a haditengerészeti parádén is Simon’s Town kikötőjében.

Szombat délután a Neustrashimy hadihajó látogatható volt a közönség számára, amely hatalmas érdeklődést váltott ki. A Dél-afrikai Haditengerészet vezetője, Monde Lobese vezérőrnagy is meglátogatta az orosz hajót. A fesztiválon részt vett egy kínai fregatt is, a rendezvény az utolsó öt évben az első volt, amely jelentős látogatószámot vonzott.

A Neustrashimy, amelyet az Akademik Pashin ellátó hajó kísért, október 3-án érkezett Fokvárosba, de a fregatt AIS transzponderének kikapcsolása arra utal, hogy az érkezés titokban történt. A Defenceweb dél-afrikai hírportál beszámolt róla, hogy a látogatást szerették volna titokban tartani

Borítókép: Neustrashimy orosz fregatt (Forrás: Wikipédia)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.