Putyin elleni merénylet? Hatalmas fegyverrazzia Oroszországban + videó

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) rekordmennyiségű, 333 illegális fegyvert foglalt le egy országos razzia során. A nagyszabású akció 39 régiót érintett, és felvetődik a kérdés: vajon egy esetleges merényletet hiúsítottak meg a hatóságok?

Forrás: life.ru2024. 10. 28. 9:25
A hatóságok 333 darab orosz és külföldi lőfegyvert, több mint 290 kg robbanóanyagot, 123 elektromos detonátort és több mint 633 ezer különböző kaliberű lőszert foglaltak le.
A hatóságok 333 darab orosz és külföldi lőfegyvert, több mint 290 kg robbanóanyagot, 123 elektromos detonátort és több mint 633 ezer különböző kaliberű lőszert foglaltak le. Forrás: FSZB
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FSZB közleménye szerint 2024 augusztusa és szeptembere között összesen 124 személyt tartóztattak le, akik illegális fegyverkereskedelemmel és civil fegyverek harci tulajdonságainak visszaállításával foglalkoztak titkos műhelyekben. A hatóságok 333 darab orosz és külföldi lőfegyvert, több mint 290 kg robbanóanyagot, 123 elektromos detonátort és több mint 633 ezer különböző kaliberű lőszert foglaltak le.

A műveletet az FSZB a Belügyminisztériummal és a Nemzeti Gárdával közösen hajtotta végre. Az akció során 59 illegális fegyverműhelyt számoltak fel országszerte. A hatóságok kiemelt figyelmet fordítottak a fegyverek átalakítására és felújítására szakosodott műhelyekre.

Az ilyen nagyszabású razziák nem ritkák Oroszországban, de a mostani művelet kiterjedtsége és az elkobzott fegyverek mennyisége mindenképpen figyelemre méltó. Felmerül a kérdés, hogy vajon egy konkrét fenyegetés elhárítása volt-e a cél, vagy általános bűnüldözési akcióról van szó.

Az FSZB közleménye nem tér ki arra, hogy a lefoglalt fegyverek milyen célra voltak szánva. A hatóságok egyelőre nem hoztak nyilvánosságra információkat az őrizetbe vett személyek kilétéről vagy esetleges kapcsolataikról sem.

Az eset rávilágít az Oroszországban továbbra is jelen lévő illegális fegyverkereskedelem problémájára. A hatóságok folyamatosan küzdenek a feketepiaci fegyverkereskedelem ellen, ami komoly biztonsági kockázatot jelent az országban.

Borítókép: A hatóságok 333 darab orosz és külföldi lőfegyvert, több mint 290 kg robbanóanyagot, 123 elektromos detonátort és több mint 633 ezer különböző kaliberű lőszert foglaltak le (Fotó: FSZB)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.