Riadót fújt a bajor miniszterelnök a migrációs krízis miatt

Túlterheli Németországot a migrációs válság, amelynek pénzügyi és kulturális veszélyeire Markus Söder, a Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke és Bajorország miniszterelnöke figyelmeztetett – közölte a Migrációkutató Intézet kedden az MTI-vel.

Forrás: MTI2024. 10. 15. 16:00
Markus Söder, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke, Bajorország miniszterelnöke
Markus Söder, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke, Bajorország miniszterelnöke Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Markus Söder az Augsburger Allgemeine bajor lapnak adott interjúban a bevándorláspolitika gyökeres átalakítását sürgette. „Sokan már nem érzik otthon magukat Németországban, egyes iskolai tantermekben már alig beszélnek németül, és a menekültek egy része olyan erőszakos támadásokért felelős, mint a Mannheimben és Solingenben elkövetett késes támadások” – idézi a Migrációkutató Intézet Markus Söder szavait, hozzátéve: a politikus javaslatai között olyanok is szerepeltek, mint a menedékjog korlátozása és a menedékkérők számának korlátozása évi százezerben.

Közlésük szerint Söder hangsúlyozta, Németországnak kell eldöntenie, ki lépheti át a határokat, és aki erre nem jogosult, azt vissza kell küldeni a hazájába, akkor is, ha Szíriáról vagy Afganisztánról van szó.

Tudatták: a CSU javaslatai közt megtalálható, hogy már a külső határokon visszautasíthassák a menedékkérőket, azok pedig, akiknek menedékkérelmét elbírálják, egy harmadik országban várják meg annak eredményét.

A párt ezenkívül támogatná a megállapodásokat az olyan kapuőrországokkal, mint Tunézia és Egyiptom, valamint javasolta a kettős állampolgárság eltörlését a bűncselekményt elkövetőknél – fűzték hozzá.

Kitértek arra is, hogy Németországban biztonsági szempontból az afgánok és a szírek jelentik a legnagyobb fenyegetést, a mannheimi késelés mögött egy afgán állt, a solingeni támadást pedig egy szíriai migráns követte el. Jelezték továbbá, hogy az óvodásokra vonatkozó statisztikai adatok szerint országszerte a három–hat év közötti gyermekek közül minden ötödik nem használja otthon a német nyelvet, Hessenben, Berlinben és Brémában pedig minden harmadik más nyelvet használ otthonában.

Borítókép: Markus Söder, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke, Bajorország miniszterelnöke (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.