Robbanást hallottak a vonaton, ami az EP-képviselőket szállította volna

Többen arról számoltak be, hogy egy szerelvényből füst szállt fel.

2024. 10. 10. 17:48
FRANCE - TRAIN TGV CIRCULATING THE DAY BEFORE A STRIKE
France, Rennes, February 15, 2024. Blurred photo due to speed. TER Regional Express Train SNCF from the Brittany region in Rennes station at night. Photograph by Antoine Boureau / Hans Lucas.
France, Rennes, 15 fevrier 2024. Train au depart flou du a la vitesse. Train Express Regional TER SNCF de la region Bretagne en gare de Rennes de nuit. Photographie par Antoine Boureau / Hans Lucas. (Photo by Antoine Boureau / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Illusztráció Fotó: Hans Lucas via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A strasbourgi Európai Parlamentből Brüsszelbe visszatérő európai parlamenti képviselőket szállító vonatot csütörtökön evakuálták. 

A hírek szerint robbanás történhetett.

A politikusok éppen csak felszálltak a 14.57-kor induló Eurostar-vonatra, amelyet a parlament bérelt, amikor evakuálták őket a strasbourgi pályaudvar főcsarnokába.

Emmanuel Foulon, a Renew Europe képviselőcsoport belga parlamenti asszisztense az interneten azt írta, hogy „robbanást” hallott.

Pelle Geertsen, a Baloldal képviselőcsoport dán tisztviselője „kaotikusnak” nevezte az evakuálást.

A tűzoltók a strasbourgi vasútállomáson érkeztek a helyszínre.

Műszaki incidens történt egy vonaton a strasbourgi pályaudvaron

– erősítette meg a parlament sajtószolgálata, hozzátéve, hogy szolgálatai kapcsolatban állnak az illetékes hatóságokkal, és mindent megtesznek az alternatív közlekedési eszközök megszervezéséért – írta meg a Politico.

„Kérjük, maradjanak nyugodtak!” – szólította fel kollégáit Guillaume Pringiers parlamenti tisztviselő. „Az Eurostarral együtt dolgozunk azon, hogy megoldást találjunk” – tette hozzá. 

Pringiers egy második e-mailt küldött, amelyben közölte a munkatársakkal, hogy az első vonatot egy másik vonat fogja helyettesíteni.

A bejövő és kimenő forgalom megszakadt Strasbourgban egy vonatból kiszálló füst miatt

– írta a TER Grand Est, a regionális vasúthálózat az X-en. 

„Mindenki jól van” – mondta egy másik, a helyszínen tartózkodó alkalmazott, aki elmondása szerint füstöt látott. „Mindannyian csak zsúfolódunk itt [az állomáson]” – tette hozzá.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.