Sorban a harmadik sztrájk bénítja Belgium második legforgalmasabb repülőterét

A Brussels South Charleroi repülőtér minden keddi induló járatát törölték a biztonsági személyzet sztrájkja miatt – jelentette be a repülőtér hétfőn. Az érkező járatok forgalmát fenntartják, az utasokat arra kérik, hogy vegyék fel a kapcsolatot légitársaságukkal utazásuk megerősítése érdekében.

2024. 10. 21. 21:01
Sztrajkoló személyzet a Charleroi reptér előtt.
Sztrájkoló személyzet a Charleroi reptér előtt Fotó: AFP Forrás: AFP/Brazil
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A repülőtér a keddi indulások törlését a biztonsági alkalmazottak munkabeszüntetésének és az azt követő létszámhiánynak tulajdonította, amely miatt nem tudják garantálni az utasok biztonságát. A repülőtér közölte, mindent megtesznek annak érdekében, hogy szerdától újraindítsák a működést.

Ez a harmadik sztrájk, amely kevesebb mint két hónap alatt sújtja Belgium második legforgalmasabb repülőterét. 

Az akció azután következett be, hogy szeptember 12-én meglepetésszerű sztrájk bénította meg a charleroi repteret, majd október 1-jén a szakszervezeti akció mind a charleroi, mind a brüsszeli repülőtereken zavart okozott.

A Brüsszeltől mintegy 60 kilométerre délre fekvő charleroi repülőtér elsősorban diszkont-légitársaságok, például a Ryanair és a Wizz Air járatait fogadja, kisebb számban pedig az Air Corsica és a Pegasus gépeit is.

Borítókép: Sztrájkoló személyzet a Charleroi reptér előtt (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.