Titokban ideiglenes nyughelyen temették el Haszan Naszrallahot, a Hezbollah meggyilkolt vezetőjét

Libanonban izraeli támadástól tartva meg nem nevezett helyen és időpontban ideiglenes nyughelyen temették el a Hezbollah síita szervezet volt vezetőjét, Haszan Naszrallahot, aki egy hete halt meg egy izraeli csapásban – számolt be egy, a szervezethez közeli forrás.

Forrás: MTI2024. 10. 04. 12:12
Haszan Naszrallah képe Bejrút déli külvárosában 2024. október 4-én (Fotó: AFP)
Haszan Naszrallah képe Bejrút déli külvárosában 2024. október 4-én (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A forrás kiemelte, hogy a jelenlegi helyzetben lehetetlen lenne hagyományos, népies szertartást tartani Bejrútban, mert az esemény célponttá válhatna. 

Egy névtelenséget kérő libanoni tisztviselő szerint a Hezbollah libanoni vezetőkön keresztül próbált garanciákat szerezni az Egyesült Államoktól a hagyományos temetés megszervezésére. A Libanon elleni folyamatos izraeli támadások miatt azonban nem kapott ilyen garanciákat. 

Haszan Naszrallahot négy másik emberrel együtt ölték meg, köztük a Hezbollah szerint a dél-libanoni front parancsnokával és az iráni Forradalmi Gárda egy magas rangú tisztségviselőjével együtt. Izrael azt állította, hogy a Hezbollah mintegy húsz tagjával együtt ölték meg.

Borítókép: Haszan Naszrallah képe Bejrút déli külvárosában 2024. október 4-én (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.