Több kint tízezer euró kártérítést ítéltek meg egy migránsnak

Az Emberi Jogok Európai Bíróságának nemrégiben hozott ítélete hatalmas vitákat kavart Németországban. Egy szír menedékkérőnek, akit a dublini megállapodás értelmében kitoloncoltak Németországból Görögországba, 14 500 euró kártérítést ítéltek meg.

Forrás: Junge Freiheit2024. 10. 17. 15:57
Az Emberi Jogok Európai Bíróságának épülete látható Strasbourgban, Franciaországban
Az Emberi Jogok Európai Bíróságának épülete látható Strasbourgban, Franciaországban Fotó: Sebastien Bozon Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság megállapította, hogy Németország és Görögország felelős azért, mert nem biztosították a férfi jogainak védelmét a kitoloncolását követően, mivel több mint két hónapig Görögországban tartották fogva egy hamis útlevél miatt, írta meg a Junge Freiheit német hírportál. Németországnak 8000 eurót, Görögországnak pedig 6500 eurót kell fizetnie számára.

Joachim Herrmann bajor belügyminiszter abszurdnak nevezte az Emberi Jogok Európai Bíróságának ítéletét, amelynek szerinte végzetes következményei lesznek a német kitoloncolási gyakorlatra.

Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt európai parlamenti delegációvezetője is élesen bírálta döntést.

Az Emberi Jogok Európai Bírósága régóta problémássá vált a migrációbarát jogértelmezése miatt. Nem ez a módja annak, hogy az Európába irányuló tömeges bevándorlást kordában tartsuk

– írta az X-en.

Európa legfelsőbb bírósága szerint a német hatóságoknak biztosítaniuk kellett volna, hogy a migráns Görögországba való kitoloncolása után megfelelő menekültügyi eljárásban részesüljön, és ne szenvedjen rossz bánásmódot.

Borítókép: Az Emberi Jogok Európai Bíróságának épülete látható Strasbourgban, Franciaországban (Fotó: AFP/Sebastien Bozon) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.