Újabb török katonai csapások voltak Szíriában és Irakban

Kurd célpontokat támadtak a török erők csütörtök éjjel Szíriában és Irakban, megtorlásképpen az előző nap Ankarában elkövetett merényletért – közölte a török állami hírügynökség a hadseregtől származó információk alapján. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja és a szíriai kurd erők pénteki közlése szerint Észak-Szíriában számos polgári személy is meghalt a merénylet óta végrehajtott támadásokban.

Forrás: MTI2024. 10. 25. 8:00
Fokozzák a biztonsági intézkedéseket a török repülőgépgyár (TUSAS) Kahramankazan kerületben lévő létesítménye körül, miután a törökországi Ankara városában, 2024. október 24-én terrortámadás érte a telephelyet.
Fokozzák a biztonsági intézkedéseket a török repülőgépgyár (TUSAS) Kahramankazan kerületben lévő létesítménye körül, miután a törökországi Ankara városában, 2024. október 24-én terrortámadás érte a telephelyet. Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Anadolu hírügynökség biztonsági tisztviselőket idézett, akik elmondták, hogy az újabb csapásokat elsősorban drónokkal hajtották végre, a terrorszervezetnek nyilvánított Kurdisztáni Munkáspárthoz (PKK) tartozó stratégiai célpontok, így lőszerraktárak, katonai célpontok és infrastrukturális létesítmények ellen.

Szerdán a TUSAS török repülőgépgyártó vállalat ankarai székhelyénél követtek el merényletet, amelyben öten meghaltak és 22-en megsebesültek. A török kormány csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy a szomszédos országokban is jelen lévő PKK áll a terrortámadás mögött.

Yasar Güler török védelmi miniszter csütörtökön azt közölte, hogy a csapások első hullámában 47 célpontot semmisítettek meg, 29-et Irakban és 18-at Szíriában. Hozzátette, hogy folytatják a támadásokat, amelyek célja, hogy az utolsó szálig felszámolják a Törökország biztonságát fenyegető terroristák csoportjait.

Az amerikai támogatást élvező szíriai kurd erők arról számoltak be, hogy az országban 12 civil esett áldozatul a török csapásoknak, 25-en megsebesültek, mások 27 halálos áldozatról tudnak. A török hatóságok részről számos terrorista semlegesítéséről tettek említést.

 

Borítókép: Fokozzák a biztonsági intézkedéseket a török repülőgépgyár (TUSAS) Kahramankazan kerületben lévő létesítménye körül, miután a törökországi Ankara városában 2024. október 24-én terrortámadás érte a telephelyet (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.