Trump a balliberálisokat okolja a San Francisco-öböl térségében eluralkodó hajléktalanválság miatt

Az East Bay Times jelentése szerint a hajléktalanság és a lakásárak az egekbe szöktek, ami miatt sokan a jobb életminőséget és az alacsonyabb lakhatást a régión kívül keresik. A cikk szerint a fogyasztói árak és az ingatlanvásárlás szempontjából ez az ország legdrágább nagyvárosi területe. Egy nemrég készült felmérés alapján a San Francisco-öböl térségében élő lakosok jelentős része fontolgatja, hogy elhagyja a régiót a következő években.

2024. 10. 15. 17:18
Rengeteg ember él az utcán San Franciscoban
Rengeteg ember él az utcán San Franciscoban Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ken Freeze, aki családjával Idahóba költözött, elmondta, hogy a hajléktalanság mértéke elképesztő méreteket öltött, különösen Martinez belvárosában. 

–v A gyönyörű Marina Park tele volt tűkkel, az emberek nem akarnak oda járni

– tette hozzá. Freeze és felesége 2005-ben vásárolt több hektár földet Placerville-ben, Kaliforniában, nyugdíjazási terveikkel összhangban, de mire elérkezett a nyugdíj ideje, a régió túl sokat romlott. Végül az idahói Sierra Nevada lábainak hegyeire cserélték korábbi otthonukat. Először 2017 augusztusában látogattak el oda a teljes napfogyatkozás miatt. Azonban nem ők voltak az egyetlenek, akiket vonzott a terület akkoriban. Az azóta eltelt idő alatt az egykori nyílt mezők helyén apartmankomplexumok és épületek jelentek meg.

Egy másik pár Phoenixben talált rá álmaik otthonára, ahol a jelzáloguk kevesebbe kerül, mint amennyit San Brunóban egy egyszobás lakásért fizettek. A házhoz medence, pálmafák és hegyi kilátás tartozik. 

– Ezt Kaliforniában már nem lehet megkapni, hacsak nem Elon Musk vagy

– viccelődött Jared Troutman. Mary Ezell-Wallas, egy Oaklandből délre költözött lakos elmondta, hogy a környék egy harmadik világbeli ország érzetét keltette. Már majdnem négy évtizede élt Oaklandben, ahol egykor szépségszalont vezetett a ’90-es évektől fogva, emlékei szerint akkoriban jó ingatlanvásárlási lehetőségek voltak a belvárosban. 

– Nem akartam megvárni, amíg minden rosszabb lesz, mint korábban

 –mondta Mary Ezell-Wallas.

Borítókép: Rengeteg ember él az utcán San Franciscóban (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.