Trump: A harmadik világháború küszöbén állunk + videó

A Republikánus Párt elnökjelöltje sokkoló kijelentést tett legutóbbi kampányrendezvényén. Donald Trump szerint a következő pár hónapban kitörhet a harmadik világháború. A volt elnök a jelenlegi demokrata kormányzat politikáját okolja a fenyegető globális konfliktusért.

2024. 10. 13. 9:34
Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus elnökjelölt 2024. október 12-én (Fotó: AFP)
Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus elnökjelölt 2024. október 12-én (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mélységesen aggaszt, hogy a következő három-négy hónapban világháborúba sodródhatunk a jelenlegi kormányzat miatt. Erről beszélt Donald Trump drámai hangon a kaliforniai támogatói előtt. 

Ukrajna egy katonája 2024. október 9-én. Trump szerint hónapokon belül kitörhet a világháború (Fotó: AFP)
Ukrajna egy katonája 2024. október 9-én. Trump szerint hónapokon belül kitörhet a világháború (Fotó: AFP)

A republikánus elnökjelölt az apokaliptikus jóslatát követően ismét ígéretet tett arra, hogy megválasztása esetén képes lenne megoldani az ukrajnai konfliktust és „véget vetni a közel-keleti káosznak".

Trump békét teremtene

Az emberek is átérzik, hogy a békére van szükség. Ezt mutatja a legfrissebb felmérés is Amerikából. Mint arról a Magyar Nemzet korábban beszámolt, a Wall Street Journal új kutatása szerint Donald Trumpnak jelentős előnye van Kamala Harrisszal szemben a választók körében abban, hogy ki tudná jobban kezelni az ukrajnai és az izraeli–Hamász konfliktust. 

A lap hét billegő államban készült friss felmérése szerint a választók Donald Trumpot tartják alkalmasabbnak a jelenlegi ukrajnai és közel-keleti konfliktusok kezelésére. Trumpban jobban bíznak az emberek, mint Kamala Harris alelnökben.

A szavazók körében Trump 50 százalékkal 39 százalék ellenében vezet abban a kérdésben, hogy ki tudná jobban kezelni Oroszország ukrajnai háborúját. Az izraeli–Hamász-háború tekintetében még nagyobb az előnye: 48 százalék Trumpot, 33 százalék a demokrata jelöltet részesíti előnyben. 

Mint írtuk, a felmérés azt is megállapította, hogy Trump elnöksége alatt nem voltak az ukrajnai és közel-keleti konfliktusokhoz hasonló nagyságrendű összecsapások.

A választás eredménye jelentős következményekkel járhat mindkét konfliktusra tekintettel Trump és Harris eltérő nézeteire a konfliktusok megoldására vonatkozóan. 

Trump ígéretet tett az ukrajnai háború befejezésére. Harris ugyanakkor többször is megerősítette Ukrajna melletti kiállását.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus elnökjelölt 2024. október 12-én (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.