Trump többet dolgozott a legendás gyorsétteremláncnál, mint Kamala Harris + videó

A McDonald's hiretelen az idei amerikai elnökválasztási küzdelem középpontjában találta magát, mind Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje, mind demokrata vetélytársa, Kamala Harris „bevetette” a legendás gyorsétteremláncot a kampányában. A cég, amely került már bajba politikai megnyilvánulás miatt, azonban ragaszkodik hozzá, hogy egyik jelöltet sem támogatja.

2024. 10. 22. 9:47
Donald Trump a McDonald's-ban
Donald Trump a McDonald's-ban Fotó: Getty Images via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mi sem mutatja jobban a McDonald's kirobbanthatatlan helyét az amerikaiak mindennapi életében, mint az, hogy az idei amerikai elnökválasztási kampány során mindkét nagy párt jelöltje felhasználta a legendás márka erejét a kampányában. Igaz, a cég a dolgozóinak küldött belső feljegyzésben leszögezte, hogy egyik jelöltet sem támogatja – írja a CNN amerikai hírtelevízió.

Mint arról beszámoltunk, Kamala Harris azzal igyekezett szimpátiát kelteni maga iránt, hogy elmondta, egyetemistaként rövid ideig dolgozott a gyorsétteremláncnál, mint ahogy oly sok fiatal teszi.

Az állítást ráadásul felkapta nem csupán a baloldali média, de a Harris mellett kampányoló vezető demokrata politikusok is. Még Bill Clinton is megemlítette a McDonald's-sztorit.

Amivel csak egyetlen probléma van: a Snopes amerikai tényellenőrző és oknyomozó portál utánajárt Harris történetének, és nem talált rá bizonyítékot, hogy igaz lenne.

Ezzel szemben Donald Trump valóban beállt dolgozni egy Pennsylvania állambeli  McDonald'sba, ahol krumplit sütött és vendégeket szolgált ki.

Most már 15 perccel többet dolgoztam a McDonald's-ban, mint Kamala

– idézte a volt elnök szavait a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Borítókép: Donald Trump a McDonald's-ban (Fotó: Getty Images via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.