Újabb erőszakhullám söpörhet végig Németországon

Aggodalmát fejezte ki pénteken a német rendvédelmi szervek legnagyobb munkavállalói érdekképviselete, a Rendőrségi Szakszervezet amiatt, hogy október 7-én, a Hamász palesztin terrorszervezet Izrael elleni támadásának évfordulóján zavargások lehetnek Németországban.

Forrás: MTI2024. 10. 04. 10:26
2024. szeptember 25-én Berlinben tartott összejövetelen tüntetők tartanak palesztin zászlókat (Fotó: AFP)
2024. szeptember 25-én Berlinben tartott összejövetelen tüntetők tartanak palesztin zászlókat (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jochen Kopelke, a Rendőrségi Szakszervezet (GdP)elnöke a Madsack német médiacsoporthoz tartozó regionális lapok közös szerkesztőségének nyilatkozva elmondta: a rendőrség határozott és következetes lépéseket tesz az erőszakos rendbontók ellen. Németországban valamennyi biztonsági hatóság fokozott létszámmal fog működni október 7-én. 

Benjamin Jendro, a GdP berlini szóvivője úgy fogalmazott: a feszült hangulat miatt potenciálisan az egész várost érintő, gyorsan változó helyzetre készülnek, és nagy aggodalommal tekintenek az elkövetkező napokra.

 A szóvivő felidézte, hogy a közelmúltban több Izrael-ellenes megmozdulás antiszemita, erőszakos incidensekhez vezetett. Hozzátette azt is, hogy az új közel-keleti fejlemények is hatással lehetnek a berlini demonstrációkra. 

A Hamász fegyveresei 2023. október 7-én hajtottak végre terrortámadást Izrael ellen, 1200 embert megöltek, 240 embert pedig túszként a Gázai övezetbe hurcoltak.

Izrael válaszul háborút indított a Gázai övezetben a Hamász ellen, ahol a helyi hatóságok szerint már több mint 41 ezer ember vesztette életét. A konfliktus hatására számos Izrael-ellenes demonstrációt tartottak világszerte, ezek közül több esetben erőszakba torkollt a megmozdulás, amelyet nem egy esetben nyílt antiszemita megnyilvánulások kísértek.
 

Borítókép: 2024. szeptember 25-én Berlinben tartott összejövetelen tüntetők tartanak palesztin zászlókat (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.