Újabb merényletkísérletről számolt be Robert Fico

Folytatódnak a gyilkos szándékkal átitatott esetek.

Forrás: Mandiner2024. 10. 28. 19:23
Robert Fico - Viktor Orban - Aleksandar Vucic meeting in Slovakia
KOMARNO, SLOVAKIA - OCTOBER 22: Prime Minister of Slovakia, Robert Fico talks during a press conference after today’s summit regarding illegal migration, in Komarno, Slovakia on 22 October 2024. The leaders discussed the need to protect the European Union's external borders and to strengthen regional cooperation. Robert Nemeti / Anadolu (Photo by Robert Nemeti / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Robert Fico Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robert Fico szlovák miniszterelnök, aki májusban túlélt egy merényletet, elárulta, hogy egy második merényletkísérletet is felderítettek a hatóságok a hónap elején, amelyről még nem tájékoztatták a nyilvánosságot – írta meg a Mandiner. 

Egy fegyveres férfit vettek őrizetbe október elején egy második világháborús megemlékezésen Kelet-Szlovákiában – árulta el a miniszterelnök a pozsonyi Standard című internetes portálnak adott interjújában.

A merénylő egy fémdetektoros ellenőrzésen akadt fenn,  majd kiderült, hogy egy töltött fegyver volt nála.

Elfogtak egy személyt, aki gyűlöl engem az Ukrajnával kapcsolatos álláspontom miatt

– fogalmazott Fico. A szlovák kormányfő emellett újabb részleteket is elárult a nyitrabányai merényletéről. Juraj Cintuláról azt állította, hogy „egy konkrét politikai párt politikai aktivistája”. A merénylő a miniszterelnök elmondása szerint:

Háromszor is eljött olyan nyilvános gyűlésekre, ahol én is jelen voltam. Mindannyiszor fegyverrel jött oda.

Borítókép: Robert Fico szlovák miniszterelnök (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.