Újra a külföld akarja megmondani, hogy milyen kormánya legyen Magyarországnak

A magyargyűlölő Manfred Weber és az Európai Néppárt (EPP) ismét megpróbál külső nyomást gyakorolni Magyarországra. Weberék az X-en tettek közzé egy posztot egy magyar zászlót tartó kislány képével, és arra utaltak, hogy az ország jobb vezetést érdemel, amely visszavezeti Magyarországot Európába és küzd a korrupció ellen.

2024. 10. 21. 13:19
Manfred Weber és Ursula von der Leyen
Manfred Weber és Ursula von der Leyen Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Manfred Weber és az Európai Néppárt újabb kritikával illeti a magyar kormányt, mondván, Magyarországnak jobb vezetésre van szüksége, amely küzd a korrupció ellen és közelebb hozza az országot Európához. Weber és csapata egy magyar zászlót tartó kislány képével üzent az X-en, hangsúlyozva, hogy „ideje újraéleszteni Magyarország európai jövőjét”. A képet azóta eltávolíthatták az EPP hivatalos közösségi oldalairól, de még mindig megjelenik a keresőben

Ami viszont még mindig elérhető, az az egy hete közzétett képes poszt a Facebookon, amin Orbán Viktor egy piros háttér előtt sétál kifelé, mögötte pedig az a felirat olvasható, hogy „Time to go.”, vagyis „Ideje távozni.”.

Orbán Viktor szerint ezek az akciók hasonlítanak a 2022-es eseményekhez, amikor szintén külföldi erők próbáltak beavatkozni a magyar politikába. A magyargyűlölő Manfred Weber korábban is kijelentette, hogy ideje lenne távoznia a jelenlegi kormánynak, és hangsúlyozza, hogy az EPP célja többek között a migránsok befogadása és a multinacionális vállalatok adóterheinek csökkentése lenne Magyarországon.

Orbán szerint a Néppárt egy olyan Európát képzel el, amely káros Magyarország számára, és az EPP célja az, hogy külföldről próbálják irányítani az ország kormányzati döntéseit. 

A magyar miniszterelnök a Kossuth rádióban adott interjúban elmondta, hogy a Néppárt célja, hogy Magyarország engedje be a migránsokat, lépjen be a háborúba, és szüntesse meg a gyerekvédelmi rendszert. Orbán szerint Brüsszel bünteti Magyarországot, de ez kisebb teher, mint amit a migránsok beengedése okozna:

Az olyan országokban, ahol be kell őket engedni, ott nem lehet azt a gazdaságpolitikát folytatni, amire mi készülünk. Most büntetnek bennünket Brüsszelből, de az még mindig kisebb pénzügyi teher, mint ami akkor jönne, ha beengednénk őket

– mondta Orbán Viktor az interjúban. 

Orbán Viktor azt is elmondta, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke kormányváltásra törekednek Magyarországon. 

Erre utalt az is, hogy a strasbourgi plenáris vitán a Tisza Párt vezetőjét, Magyar Pétert a jövő politikai szereplőjének, míg őt magát a múlt képviselőjeként emlegették. 

Az Európai Néppárt feltett mindent egy lapra, mi otthagytuk őket, mert amit követeltek Magyarországtól, az tarthatatlan volt. Találtak egy pártot, amely belépett, ezt hatalomra akarják juttatni, és végre akarják hajtatni velük azt a programot, amit Magyarország elutasított, mert rossz lenne az itt élőknek. Brüsszelben is magyar belpolitika zajlik

mondta Orbán Viktor. 

Az uniós csúcson frontális támadás zajlott a magyar szuverenitás ellen, Brüsszel vélhetően újabb területen próbál beavatkozni a magyar belpolitikába – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában vasárnap. Mint arról a Magyar Nemzet korábban is írt, Kovács Zoltán elmondta: a csúcstalálkozón Orbán Viktor miniszterelnök a magyar soros elnökség programját és egy versenyképességi paktum elfogadását kívánta megbeszélni, ehelyett zajlott a „frontális támadás Magyarország szuverenitása és a kormány ellen”.

Az államtitkár szerint olyan témákban, magyar pártpolitikai kérdésekben is állást fognak foglalni a brüsszeli intézmények és bürokraták a jövőben, amivel eddig nem próbálkoztak.

Borítókép: Ursula von der Leyen és Manfred Weber (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.