Wagenknecht sokkoló vallomása: Az AfD-szavazóknak igazuk van!

A német politika fenegyereke, Sahra Wagenknecht ismét felborzolta a kedélyeket. Ezúttal az AfD-vel kapcsolatos kijelentéseivel okozott meglepetést, miközben saját pártja villámgyors sikereiről és a keleti tartományok jövőjéről nyilatkozott.

2024. 10. 12. 14:37
Alice Weidel, az AfD párt- és frakcióvezetője és Sahra Wagenknecht, a BSW frakcióvezetője, Bundestag-képviselő üdvözli egymást a Welt-TV hírcsatorna tévépárbajának kezdetén.
Alice Weidel, az AfD párt- és frakcióvezetője és Sahra Wagenknecht, a BSW frakcióvezetője, Bundestag-képviselő üdvözli egymást a Welt-TV hírcsatorna tévépárbajának kezdetén. Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldali politikus, aki nemrég saját pártot alapított, most az AfD-vel kapcsolatos meglepő kijelentéseivel kavarta fel az állóvizet – írja a Berliner Morgenpost.

Az AfD szavazóinak legitim követeléseik vannak

– mondta Wagenknecht, aki szerint nem lehet húszszázaléknyi választót szélsőjobboldalinak bélyegezni. De ez még nem minden! A politikus Alice Weidelt, az AfD társelnökét sem tartja szélsőjobboldalinak, bár elismeri, hogy Weidel gyakran átlép a határokat.

Wagenknecht új pártja, a BSW (Bündnis Sahra Wagenknecht) villámgyors sikereket ért el a keleti tartományokban. Két számjegyű eredményeivel kulcsszereplővé vált a kormányalakítási tárgyalásokon. De vajon milyen áron?

A politikus határozottan több kérdésben is hasonló álláspontot képvisel, mint az AfD. A migráció, a gazdasági válság és az Ukrajna-kérdés kapcsán is kritikus hangot üt meg a jelenlegi politikával szemben.

Wagenknecht diplomáciai megoldást sürget Ukrajna ügyében, és vitatja, hogy Putyin „területi éhsége” Ukrajnán túl is terjedne. Ezzel a véleményével ismét csak olajat öntött a tűzre.

A Wagenknecht-jelenség továbbra is izgalomban tartja a német közvéleményt.

Borítókép: Alice Weidel, az AfD párt- és frakcióvezetője és Sahra Wagenknecht, a BSW frakcióvezetője, Bundestag-képviselő üdvözli egymást a Welt-TV hírcsatorna tévépárbajának kezdetén (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.