Zelenszkij: Ami a kurszki műveletet illeti, Oroszország megpróbálta visszaszorítani az állásainkat, de mi tartjuk a vonalakat

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Telegram-csatornáján osztott meg friss információkat az ukrajnai harcok helyzetéről. A bejegyzésben beszámolt Olekszij Szirszkij vezérkari főnökkel folytatott megbeszéléséről, amelyen részletes jelentést kapott a frontvonal minden szektoráról, különös tekintettel a kurszki hadműveletre.

2024. 10. 12. 20:46
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zelenszkij úgy fogalmazott: „A Pokrovszki irányban minden katona, minden tiszthelyettes és minden tiszt, akik biztosítják pozícióink védelmét, kiváló munkát végeznek.” 

A Donecki és Zaporizzsjai területeken zajló harcokról pedig elmondta: „A Donbászban rendkívül nehéz körülmények között, az orosz erők heves támadásai közepette zajlanak a harcok. A mi kitartásunk azonban döntő jelentőségű. Minden a mi kitartásunktól függ.” 

A kurszki hadművelettel kapcsolatban az elnök megerősítette, hogy az orosz erők próbálkoztak pozícióik visszaszorításával, de az ukrán erők megtartották a kijelölt területeket.

A jelentés pozitív elemeként Zelenszkij bejelentette, hogy az elmúlt héten új fegyverkezési megállapodásokat sikerült kötni. Ezek nemcsak fegyverszállításokat, hanem az ukrán fegyveripar fejlesztését is magukban foglalják. „Minden külföldi látogatás az ukrán iparba történő beruházásokról folytatott tárgyalásokat is jelent” – tette hozzá. 

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.