A Twitter és a Facebook is cenzúrázza a Biden-családot kompromittáló tartalmakat

Ismét újabb részletek derültek ki Hunter Biden ukrajnai korrupciós botrányáról és előkerült egy drogos szexvideó is.

2020. 10. 15. 15:34
BIDEN, Joe
Milwaukee, 2020. augusztus 21. Videofelvtelrl kszlt kpen Joe Biden, a Demokrata Prt elnkjelltje videokonferencia keretben mond beszdet a demokratk ngynapos elnkjelltllt konvencijnak befejez napjn 2020. augusztus 20-n. Az esemnynek a Wisconsin llambeli Milwaukee egyik konferenciakzpontja adott otthont. MTI/EPA/DNCC Fotó: - Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Donald Trump amerikai elnököt előszeretettel cenzúrázó vagy épp felcímkéző Twitter és Facebook betiltotta azoknak a leveleknek és dokumentumoknak a közzétételét, amelyek Joe Biden demokrata elnökjelölt fiának, Hunter Bidennek az ukrajnai korrupciós ügyeivel kapcsolatban szolgálnak újabb bizonyítékokkal. Az ügy régóta tyúkszem a demokrata politikus lábfején, a minap pedig a The New York Post hozott nyilvánosságra újabb részleteket. A lap által közölt e-mailekből kiderült, hogy Hunter Biden már egy évvel korábban bemutatta az akkor Barack Obama alelnökekeként dolgozó apját a Burisma ukrán energetikai cég legfőbb vezetőinek, aki – pozíciójával visszaélve nyomást gyakorolt az ukrán kormányzati tisztségviselőkre annak érdekében, hogy rúgják ki a Burisma esetleges korrupciós ügyeit vizsgáló főügyészt.

Van takargatnivalója a Biden-családnak Mint ahogy arról korábban a Magyar Nemzet is beszámolt, Hunter Biden 2014-től volt a Burisma igazgatótanácsának tagja, busás – havi 50 ezer dolláros – javadalmazásért, holott nem volt semmilyen cégvezetési tapasztalata. Kapcsolata a Burismával, és más, jövedelmező kínai és oroszországi üzletei már korábban ismertek voltak, az azonban nem, hogy az apját ő hozta össze az ukrán energetikai vállalat vezetőivel. Egy 2015 májusában keltezett elektronikus levélből kiderült, hogy Vadim Pozsarszkij, a Burisma igazgatótanácsnak egyik tanácsadója megköszönte Hunter Bidennek, hogy bemutatta őt az apjának. Egy esztendővel korábban ugyanez az ukrán szakember levélben felvetette Hunter Bidennek, hogy „miként tudná latba vetni a befolyását” az ukrán vállalat érdekében.

A most nyilvánosságra került dokumentumok alapján a The Wall Street Journal rámutatott: nem igazak Joe Biden korábbi állításai, miszerint soha nem beszélt a fiával annak üzleti ügyeiről.

– Nem is kérdéses, hogy szaftos ügy ez, és a New York Post, valamint Trump ügyvédje, Rudy Giuliani szerint még szaftosabb lesz

– írta a The Wall Street Journal, idézve Giuliani szerdai Twitter-bejegyzését is. Az újabb fejleményekre Donald Trump is szinte azonnal reagált. Az amerikai elnök a Twitteren azt írta:

Egyértelműen láthatjuk, hogy (Joe) Biden korrupt politikus, akinek nem is lenne szabad megengedni, hogy induljon (az elnökválasztáson).

Az elnök egy későbbi posztjában arra is rámutatott: borzalmas, ahogy a Facebook és a Twitter kezeli a napvilágot látott e-mailek ügyét, és másik bejegyzésben pedig követelte: Joe Biden hozza nyilvánosságra az összes e-mailjét.

A The New York Post-hoz egyébként úgy jutottak az e-mailek, hogy hogy Hunter Biden elvitte a laptopját javításra egy számítógépes szakemberhez, aki megtalálta az e-maileket, és másolatot készített róluk, írta a távirati iroda. A demokraták tagadták a dokumentumok hitelességét. Andrew Bates, a Biden-kampány szóvivője azt mondta: azért nem kívánnak reagálni a levelekben foglalt tartalomra, mert a New York Post nem kérdezte meg a kampánytörzs véleményét.

Jack Dorsey, a Twitter elnök-vezérigazgatója is megszólalt az ügyben, és elhibázott döntésnek minősítette saját cége lépését azt követően, hogy a közösségi hálózat elutasította a levelezés részleteinek a közlését. Még szerda este a Fehér Ház szóvivője, Kayleigh McEnany közölte: a Facebook és a Twitter cenzúrázta őt:

nem engedte közzétenni a Joe Bidenre nézve szerinte terhelő dokumentumok megosztását.

McEnany közzétette a fiókján megjelent feliratot. – Az ön fiókját zárolták – jelezte a közösségi médium.

A New York Post arról is informált, hogy birtokukba került egy 12 perces szex videó, amelyen az látható, hogy Hunter Biden egy ismeretlen nővel létesít szexuális kapcsolatot, miközben kábítószert szív. A videóból kivágott képkockák szintén elárasztották a közösségi médiát.

Egyébként – ahogyan arra az Origo felhívta a figyelmet – 2018 januárjában készült egy felvétel az amerikai Külügyi Tanács egyik rendezvényén, ahol

Joe Biden nevetgélve mesélte el a közönségnek, hogyan zsarolta meg az Egyesült Államok alelnökeként az ukrán vezetést.

Követelte ugyanis a Burisma korrupciós ügyeiben vizsgálódó főügyész eltávolítását, Kijev tudomására hozva, hogy ellenkező esetben az amerikai kormányzat nem adja meg az ukrán kormány által kért egymilliárd dolláros hitelt. Ez a felvétel pedig cáfolja Biden kampánystábjának a mostani érvrendszerét, illetve alátámasztja a most nyilvánosságra került e-mailek tartalmát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.