„Aférfiak és anők”: csúnyán mellélőtt a genderőrület

„Amen and Awomen”, azaz „Aférfiak és Anők” – zárta a 117. kongresszus nyitó imáját Cleaver képviselő.

Magyar Nemzet
2021. 01. 04. 17:55
null
Forrás: Facebook / Emanuel Cleaver
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Amen and Awomen”, azaz „Aférfiak és Anők” – zárta a 117. kongresszus nyitó imáját Emanuel Cleaver képviselő vasárnap a Fox News híradása szerint. A demokrata politikus minden bizonnyal a gendersemlegesség jegyében próbált „női alternatívát” keresni a kereszténységben – és egyébként még a judaizmusban és az iszlámban – is használt kijelentésre, de csak önmagát tette nevetségessé.

A 76 esztendős férfinak – aki nem mellesleg metodista lelkész – ugyanis a jelek szerint fogalma sem volt arról, hogy az amen szó héber eredetű, jelentése úgy van, bizony, valóban – és a benne felfedezhető mennek semmi köze nincs az angol férfihez.

Fotó: Facebook/Emanuel Cleaver

A kínos tévedésre igyekezett gyorsan felhívni a figyelmet több republikánus politikus, emlékeztetve rá, hogy az angol a latinból vette át az ament. – Ennek a szónak semmi köze a nemekhez. Sajnos a tények teljesen lényegtelenek a progresszíveknek. Hihetetlen – botránkozott meg például Guy Reschenthaler republikánus pennsylvaniai képviselő.

Az eset ráadásul éppen akkor történt, amikor az ugyancsak demokrata, frissen újraválasztott Nancy Pelosi házelnök közölte, hogy gendersemleges felszólalási rendszert vezetnének be az amerikai képviselőházban. Az elfogadásra váró új szabály értelmében a képviselőknek tilos lesz az olyan kifejezések használata a ház falain belül, amelyek nemspecifikusak. Ez a gyakorlatban azt jelenthetné, hogy száműznék például azt a szót, hogy apa és anya, helyette a szülőt kellene használni. Ugyanilyen elv mentén a fiú és lány helyett egyszerűen gyermeket, férj és feleség helyett pedig házastársat, és így tovább. A felvetés republikánus részről természetesen ugyancsak heves ellenállásba ütközött.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.