Donald Trump: Washington kész segítséget nyújtani Kínának a járvány ellen

Washington kész segítséget nyújtani Kínának a koronavírus-járvány féken tartása érdekében – írta Donald Trump amerikai elnök a Twitteren hétfőn.

Forrás: MTI2020. 01. 27. 18:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai kormányzat folyamatos kapcsolatban áll Kínával – írta az elnök, majd közölte: „felajánlottuk Kínának és Hszi elnöknek a szükséges segítséget. Nagyszerű szakértőink vannak”. A mikroblogban Trump megemlítette, hogy az Egyesült Államokban nagyon kevés megbetegedés van, de az egészségügyi hatóságok figyelemmel kísérik a fejleményeket.

Az Egyesült Államokban eddig öt megbetegedést diagnosztizáltak. Arizonában, Los Angeles környékén, Chicagóban, Texasban és az északnyugati Washington államban ápolnak koronavírusos betegeket. Valamennyi páciens korábban a kínai Vuhanban járt. Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) még pénteken nyilvánosságra hozott közleményében tudatta: jelenleg 22 tagállamban 63 gyanús esetet vizsgálnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.