Kirúgták a professzort, mert a feketéknek rosszabbak az eredményeik

Elbocsátották a professzort, mert azt mondta, hogy a fekete diákoknak mindig rosszabbak az eredményei a vizsgákon, mint a fehér társaiknak, és ettől őt szorongások gyötrik a vizsgaidőszakban – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 03. 19. 16:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sandra Sellerst, a washingtoni Georgetown Law School professzorát húsz év tanítás után a napokban elküldték az egyetemről rágalmazás és rasszizmus vádjával – írja az Il Giornale.

Sellers egy magánbeszélgetésben említette kollégájának a fekete bőrű hallgatók teljesítményét a vizsgák során.

– Tudod, mi a helyzet? Minden félévben szorongok, hogy sok fekete hallgató lesz a legalacsonyabb pontszámot elérők között az évfolyamban, és ez szinte minden félévben meg is történik.

A tanárok tudta nélkül a beszélgetést rögzítették, és feltöltötték az internetre. Néhány héttel később a fekete hallgatókat tömörítő Georgetowni Fekete Joghallgatói Egyesület tudomást szerzett a professzor mondatairól, és azonnali lemondásra szólították fel.

– Ezek a rasszista kijelentések elítélendők, és nemcsak Sellers meggyőződését tárják fel a fekete diákokkal kapcsolatban, hanem azt is, hogy rasszista gondolatai hogyan váltak rasszista cselekedetté. Sellers professzor elfogultsága komoly hatással volt a hallgatók osztályzataira – mondta az egyesület elnöke.

Althea Nagai, az Esélyegyenlőségi Központ munkatársa éveken át tanulmányozta a faji különbségeket a jogi egyetemek hallgatóinak felvételijei alapján. Áttekintette az Oklahoma Egyetem, a Wisconsini Egyetem, a Nebraskai Egyetem, a Utah Egyetem, az Arizonai Egyetem, az Arizonai Állami Egyetem és a Michigani Egyetem jogi egyetem felvételi pontszámait. Ezen egyetemek mindegyike elismerte, hogy a fekete jelöltek az átlagosnál lényegesen kevésbé képzettek, és rosszabb eredményeket érnek el, mint a fehér jelöltek.

Ezek a megalapozott érvek, és a professzor bocsánatkérése sem volt elegendő. Bill Treanor, a jogi egyetem dékánja a beszélgetést elítélendőnek bélyegezte, hozzátette, hogy vizsgálatot indítottak az ügyben, és azonnali hatállyal felfüggesztették a rasszistának bélyegzett tanárt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.