Megkéselték, mert konzervatív és Trump-szimpatizáns

Azért támadtak meg, mert konzervatív újságíró vagyok – mondta Andrew Duncomb, akit egy BLM tüntetésen késeltek meg.

Magyar Nemzet
2020. 07. 31. 19:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azért támadtak meg, mert konzervatív újságíró vagyok – ezt mondta az amerikai Andrew Duncomb, akit Portlandben, egy erőszakos Black Lives Matter tüntetésen késeltek meg a múlt hétvégén. A Fox News csatorna friss híradása szerint immár 62. napja tartottak a George Floyd meggyilkolása miatti demonstrációk az Oregon állambeli nagyvárosban, amikor a támadás történt. Duncomb az utcán sétált, amikor észlelte, hogy követik. Miután számon kérte az ő és barátai nyomban járó férfit, az kést rántott, és körülbelül 10-12 centiméter mély szúrást ejtett a riporteren. A nyíltan Donald Trump elnökkel szimpatizáló újságíró épp amiatt volt Portlandben, hogy riportot készítsen a tüntetőkről: Duncombnak ugyanis meggyőződése, hogy nem a szövetségi rendőrök a felelősek az utcán tomboló erőszakért.

A Fox szerint az Antifa portlandi hívei pedig nagyon is jól tudták, hogy a több tízezres rajongótáborral bíró, konzervatív férfi a városba érkezik, tehát szándékosan következhetett be a majdnem tragédiába torkolló eset.

A történet egy másik érdekessége, hogy a szemtanúk szerint is az Antifa saját, a környéken portyázó mentősei látták el az áldozatot.

Az elkövetőt egyébként a helyszínen elfogták, elmondása szerint azért rántott kést, mert Duncomb meg akarta fojtani. Erre a Fox szerint nincs bizonyíték. Az újságíró azóta a Twitteren is köszönetet mondott az érkező jókívánságokért.

http://

Thank You For All The Prayershttps://t.co/d6o8FR2bgW

— Black Rebel (Andrew Duncomb) (@SpaceForceUSA_) July 26, 2020

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.