„Megmérgezünk titeket, akár a patkányokat” – újabb fenyegető levél a kárpátaljaiaknak

„Egy hetet kaptok arra, hogy elhagyjátok az ukrán földet” – írták a fenyegetők a Kárpátalja.ma szerkesztőségének.

Magyar Nemzet
Forrás: Kárpátalja.ma2020. 12. 04. 14:32
null
Brenzovics László szerint bűncselekmény jegyeit mutatja az ukrán külügyminiszter kijelentése Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb, a kárpátaljai magyarságnak címzett fenyegető levelet kapott a Kárpátalja.ma szerkesztősége.

A nyomdafestéket nem tűrő megszólítást követően a fenyegetők ezt írják:

„Egy hetet kaptok arra, hogy elhagyjátok az ukrán földet. Ellenkező esetben mindannyiótokat megmérgezünk, akár a patkányokat. A túszaink vagytok. Az »első fecske« hét nap múlva érkezik. Várjátok!”

A címzettek között van Magyarország ungvári és beregszászi konzulátusa, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség, több sajtóorgánum és a Szürtei kistérség is, ami jól mutatja, hogy a levél a kárpátaljai magyarság ellen indított megfélemlítő akció folytatása.

Fotó: Kárpátalja.ma

Legutóbb augusztusban kapott két, hasonló tartalmú fenyegető üzenetet a kárpátaljai magyarság. Akkor feljelentést tettek a címzettek, de azóta sincs fejlemény az ügyben.

Politikai megfélemlítési akciósorozat zajlik Kárpátalján

Légből kapottnak nevezte a személye ellen felhozott agitációs vádakat Grezsa István, amelyeket elmondása szerint az ukrán fél semmilyen bizonyítékkal nem tud igazolni. A miniszteri biztos a Magyar Nemzet kérdésére kifejtette: bízik abban, hogy a józan ész felülírja az abnormalitást, és az Ukrajna területéről való kitiltása időleges lesz, hiszen nagyon sok olyan program zajlik Kárpátalján, amely a személyes jelenlétét is igényelné.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.