Milliárdos kárt okoznak a zavargások, nem csitulnak a kedélyek

A George Floyd halála miatt kirobbant zavargások során egy- és kétmilliárd dollár közötti kár keletkezett, jelentették az amerikai biztosítási vállalatok. Közben a kedélyek továbbra sem csitulnak, megint egymásra támadtak az Antifák.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 09. 20. 18:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezúttal Philadelphiában rendeztek tüntetést az Antifák az Egyesült Államokban. A megmozdulás apropója az volt, hogy az úgynevezett Proud Boys jobboldali mozgalom rendezett volna egy eseményt, amely azonban elmaradt.

Összetűzés viszont így is kialakult, ugyanis a radikális baloldaliak egymásra támadtak egy félreértés miatt. Egy maszkos férfi baseballütőt lengetett, mire az Antifák azt hitték, hogy egy jobboldalival van dolguk. A férfit végigkergették a parkon, egészen az autójáig.

A járművet az Antifák szétverték, rugdosták, ablakait betörték és még a férfi kutyáját is szidalmazták.

A radikálisok egyébként egy női riportert is megtámadtak, a haját meg is tépték.

A Princeton Egyetem friss felmérése szerint május 26. és szeptember 12. között 637 zavargás tört ki az Egyesült Államokban, 91 százalékukért a Black Lives Matter mozgalom a felelős. A legtöbb zavargás (86) Kaliforniában történt.

Az amerikai biztosítótársaságok szerint a George Floyd halála miatt kirobbant zavargások során egy- és kétmilliárd dollár közötti kár keletkezett. A károk költségei meghaladhatják az 1992-es Los Angeles-i zavargások költségeit. Annak idején 775 millió dollár biztosítási veszteséghez vezetett, ami mai árfolyamon 1,4 milliárd dollárt jelent.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.