Morawieczki: Timmermans megosztja Európát

2019. 06. 30. 17:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Frans Timmermans nem egy kompromisszumos jelölt. Ő olyas valaki, aki erősen megosztja Európát – mondta az EU-csúcsra érkezve Mateusz Morawieczki lengyel miniszterelnök. Szerinte a szocialista csúcsjelölt főleg Közép-Európát, a kommunizmus bukása után új erőre kapó térséget nem érti.

Közben Emmanuel Macron francia elnök megerősítette, hogy a vezetők ma biztosan nem fognak dönteni az Európai Központi Bank leendő elnökéről.

Macron tartja magát korábbi ígéretéhez, miszerint a négy uniós csúcspozícióból legalább kettőt nőnek kell majd betöltenie. Remélem, hogy ma este meg tudunk egyezni – tette hozzá.

Babis: Nem Timmermans a megfelelő személy az Európai Bizottság élére

Nem Frans Timmermans szociáldemokrata csúcsjelölt a megfelelő ember az Európai Bizottság élére – szögezte le Andrej Babis cseh kormányfő a vasárnapi brüsszeli európai uniós csúcsértekezlet előtt.

„Attól tartok, hogy nem ő a megfelelő személy Európa egyesítésére, ugyanis az volt a benyomásunk korábban, hogy nem igazán viszonyul pozitívan a térségünkhöz” – mondta Babis a találkozóra érkezve.

Hozzátette, több nőre lenne szükség a vezető pozíciókban. A földrajzi egyensúly szükségességét is hangsúlyozta, de nem említett konkrét neveket. /MTI/

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.