Olaszország számára is bátorító jel a pedofilellenes törvény

Jobboldali olasz politikusok és sajtóorgánumok egyaránt örömhírként tekintenek a jogszabálycsomagra.

2021. 06. 16. 17:10
null
Róma, 2020. március 14. Tapsol egy nõ a római Garbatella negyedben álló ház erkélyén 2020. március 14-én. A tüdõgyulladást okozó koronavírus terjedésének megfékezésére az országban elrendelt vesztegzár még nem tart régen, de az olaszok a szolidaritás jeleit mutatva már bizonyos formájú villámcsõdületeket szerveznek az internetes közösségi portálokon, például bizonyos idõpontokban megjelennek az ablakukban vagy erkélyükön, hogy énekeljenek, tapsoljanak vagy egyszerûen csak integessenek egymásnak. MTI/AP/Alessandra Tarantino Fotó: Alessandra Tarantino
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elözönlötte az olasz sajtót a hír, miszerint a magyar parlament elfogadta a pedofilellenes jogszabálycsomagot.

A médiaorgánumok főként azt sérelmezik, hogy a törvénymódosítás száműzi az iskolai oktatásból, a reklámokból, valamint a televíziós műsorokból a homoszexualitást népszerűsítő tartalmakat.

„Újra szigorítja az LMBTQ-jogokat Magyarország, kitiltják a homoszexuális propagandát az iskolákból és a reklámokból. Lengyelország mintáját követve, Orbán szuverén autokráciát, homofób rezsimet épít, amely mindent ellenőrzése alatt tart és készen áll, hogy bármikor bárhol lesújtson” – adja a hírt a La Repubblica cikke. A magyar ellenzéki médiát, a civil szervezeteket, valamint az Amnesty International állásfoglalását idézik, miszerint Orbán az orosz és a kínai rezsimeket utánozza. Kitér azon LMBTQ-ellenes csoportok tiltakozó budapesti megmozdulására, amelyek számítanak az Európai Unió szolidaritására, amiért tagjaikat hátrányos helyzetbe hozza a jogszabály-módosítás. Megemlítik azt is, hogy a civil szervezetek a nyugati világhoz és az Európai Unió szerveihez fordulnak, amiért a magyar kormány a diktatórikus rendszerek mintáját utánozva súlyosan korlátozza a gyermekek információhoz jutását. A sajtóorgánum nehezteli, hogy a magyar kormány a kérdésben a nyugati világ helyett inkább az oroszokat és a kínaiakat követi.

A pedofilellenes törvényjavaslat egyes módosításai ellen tartott demonstráció résztvevői az Országház előtti Kossuth téren 2021. június 14-én
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A sajtóorgánumok azt is sérelmezik, hogy ezentúl a magyar fiatalok számára tiltott tartalomnak számítanak a Jóbarátok, Bridget Jones, Harry Potter és Billy Eliot történetei, valamint hogy a Coca-Colához hasonló világcégek sem reklámozhatják termékeiket ideológiai köntösbe bújtatva. Több baloldali újság idézi Donáth Anna EP-képviselő szavait, miszerint a fenti törvény összeegyeztethetetlen az európai demokratikus társadalmak és a magyarok értékeivel. A Momentum képviselője úgy fogalmazott: szégyenletes, hogy az Orbán Viktor vezette kormány újra az LMBTQ-jogokat nyirbálja.

Jobboldali politikusok, sajtóorgánumok, család- és ifjúságvédő szervezetek éltetik a magyar kormány kiskorúak védelmében tett határozott lépését.

– Boldog voltam, amikor meghallottam a hírt, hogy a magyar parlament jóváhagyta a nemváltoztatásról és a homoszexualitásról szóló tartalmak betiltását kiskorúak számára az iskolákban

– nyilatkozta lapunknak Simone Pillon, a Liga családbarát szenátora.

– A felnőttek szabadok, azt tehetik, amit jónak látnak, a gyermekeket azonban védelemben kell részesíteni. Elismerésem a magyar parlament tagjainak, gratulálok azon politikai pártoknak, amelyek támogatták a törvény megszületését.

Az LMBTQ-csoportok, az egyengondolkodás hívei, a politikai korrektség harcosai biztosan megtámadják a törvényt és alkotóit. A genderpropagandától és a nemváltoztatás csapdájától megmenekített gyermekek azonban hálásak lesznek. Az ultraliberális Nagy-Britannia is ráébredt, hogy a nemiség összezavarására vonatkozó tartalmak felmérhetetlen károkat okoztak a gyermekek fejlődésében. Boldog vagyok, hogy Magyarországnak sikerült megvalósítania a kiskorúak védelmében hozott jogszabályt. Remélem, hogy az Európai Unió és Itália számára is egyértelmű jelzés lesz a magyarok állásfoglalása.

– A magyar parlament által elfogadott törvény egy civilizált társadalom jogalkotása, mely a kiskorúak védelmében jár el – mondta el lapunknak Marco Respinti, az International Family News portál igazgatója.

– Figyelemre méltó a rendelet passzusa, amely betiltja az iskolákban a pornográf jellegű, a nemváltoztatásra irányuló vagy a homoszexualitást terjesztő tartalmakat. Sajnos már hozzászoktunk ahhoz, hogy a felszínes és időnként rosszindulatú sajtóorgánumok rengeteg rágalommal illetik Magyarországot és kormányát. Ezt a rendkívüli fontosságú hírt is szürreális ítéletek érték.

Könnyebb homofóbiával gyanúsítani valakit ahelyett, hogy lelkiismeretesen foglalkoznának egy hír valódi tartalmával. Mi más lenne egy kormány feladata, ha nem az, amit a magyar kormány tesz, hogy védelmébe veszi a kiskorúakat? A pedofilellenes jogszabálycsomag igazi örömhír, nemcsak a magyaroknak, hanem nekünk, olaszoknak is, hiszen végre elmondhatjuk az igazságot Magyarországról úgy, ahogyan azt egy újságírónak kötelessége tenni

– tette hozzá Marco Respinti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.