Ön befogadná Alit?

Provokatív, de nem indokolatlan kérdést tett fel a svéd portál.

Juhász Attila
2019. 03. 20. 10:32
null
Forrás: Facebook (képernyőfotó)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Samhällsnytt nevű svéd internetes portál riportere az utca emberét kérdezte arról, szerintük be kell-e fogadnia a skandináv országnak a menekülteket.

A közösségi portálra is felkerült videó tanúsága szerint a megszólítottak mindegyike csillogó szemmel azt válaszolta, hogy persze, igen, ez egy jó dolog, igenis be kell fogadni őket.

Érdekes viszont, hogy az emberek lelkesedése alábbhagyott, amint a riporter egy hús-vér embert mutatott be nekik azzal, hogy „ő itt Ali, menedékre, szállásra van szüksége. Befogadná őt a saját otthonába?”

Ettől a pillanattól kezdve a történet egészen más irányt vett.

Az addig korlátlan befogadást hangoztató svédek mindegyike köntörfalazott. Valami ürügyet mindegyikük talált arra, hogy visszautasítsa „Ali” befogadását saját lakásába.

Valószínűsíthető, hogy a videóban szereplő „Ali” nem egy valódi menekült, hanem csak eljátszotta szerepét, az viszont minden kétséget kizáróan kiderült, hogy az emberek még egy olyan országban is, mint Svédország, teljesen másképp vélekednek a migrációról akkor, amikor szembesülnek vele.

Lehet, hogy a svédek – az anyagiak mellett – csak képmutatásban járnak közép-európai embertársaik előtt?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.