Trump: Az Antifa terrorszervezetként lesz nyilvántartva

A mozgalom egy ideje legitim eszköznek tekinti a nyílt erőszakot is egyénekkel, csoportokkal szemben.

Forrás: 888.hu2020. 06. 01. 7:45
null
Minneapolis, 2020. mjus 30. A George Floyd fekete br frfi halla miatt tiltakozk ltal felgyjtott zlet Minneapolisban 2020. mjus 29-n. Ngy nappal korbban Minneapolisban ngy rendr igazoltats utn fldre teperte a 46 ves frfit, aki csak annyit tudott mondani, hogy nem kap levegt, amikor az egyikk a nyakra trdelt, majd ksbb, a krhzban meghalt. MTI/EPA/Craig Lassig Fotó: Craig Lassig Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump vasárnap este jelentette be a Twitteren, hogy az Antifasiszta Mozgalom mostantól terrorszervezetként lesz nyilvántartva az Amerikai Egyesült Államokban.

A mozgalom célja már jó ideje nem a fasizmus, hanem a kapitalizmus elleni küzdelemről, valamint egy ideje legitim eszköznek tekintik a nyílt erőszakot is egyénekkel, csoportokkal vagy akár a rendőrséggel, kormánnyal szemben. A jelenlegi lépésre azután kerülhetett sor, hogy a most Amerikában zajló, névleg antirasszista zendülést is az Antifa-keménymag kezdte el Minneapolisban, valamint ők terjesztették ki az egész országra – írta kommentárjában a 888.hu.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.