A borbál vezető sommelier-je ebben az évben Szik Mátyás örökös magyar bajnok sommelier, aki a vacsora borsorát olyan bortípusokra építette, amelyek meghatározzák a hazai kínálatot: szerepel benne tradicionális készítésű pezsgő, olaszrizling, furmint, kékfrankos, bordói stílusú vörösbor, végül tokaji aszú. Ezúttal hat borvidék top tételei mutatkozhatnak be, a Szepsy, a Barta, a Bock, a Figula, a Garamvölgyi, a Dúzsi és a Koch pincészet egy-egy kiváló borán keresztül.

Magyar zászló a világűrben: hazánk az elsők között küldött embert a csillagok közé
A Szélesvásznú történelem következő adása különleges alkalomból tér le megszokott útjáról: ezúttal nem egy magyar filmtörténeti klasszikusról beszélgetnek Szanyi Sarolta vendégei, hanem egy riportfilmről, amely az első magyar űrhajós, Farkas Bertalan pályafutását mutatja be.